• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tiesa apcietina Latvijas Okupācijas muzejā degmaisījumu iemetušo vīrieti

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 14:36, 02.03.2024


Rīgas pilsētas tiesa sestdien piemēroja apcietinājumu vīrietim, kurš šonedēļ iemetis degmaisījumu Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā, noskaidroja aģentūra LETA.



Vīrietis, kuru Valsts policijas (VP) aizturēja aizdomās par degmaisījuma iemešanu Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Vības kabinetā, ir agrāk saistībā ar narkotikām policijas redzeslokā nonācis Latvijas pilsonis.

Vēlāk saistībā ar uzbrukumu muzejam policija aizturēja vēl divas personas.

Policijas pirmais lietā aizturētais vīrietis aizturēts Jelgavā, kur viņš dzīvo. Viņš jau iepriekš bijis policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu nelegālu apriti.

Patlaban nozieguma izdarīšanas motivācija vēl tiekot skaidrota, taču viena no galvenajām versijām ir tāda, ka nodarījums veikts, "pamatojoties uz naidu pret Latvijas valsti, iedzīvotājiem, brīvību un muzeju kā objektu".

VP priekšnieks Armands Ruks apliecināja, ka otrs aizturētais ir Olaines iedzīvotājs, kurš agrāk tiesāts par mantiskiem noziegumiem, savukārt trešā aizturētā persona ir kāda Olaines iedzīvotāja, kurā arī iepriekš bijusi policijas redzeslokā.

Tagad tiek izmeklēts, vai tas bija individuāli motivēts noziegums, vai arī tam uz noziedzīgo darbību pastrādātājiem bijusi arī kāda "ietekme no malas", tostarp, no Krievijas, tāpēc policija izmeklēšanā sadarbojas ar Valsts drošības dienestu (VDD).

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu Latvijas Okupācijas muzejā tika iemests degmaisījums, kā rezultātā būtiski cieta muzeja direktores kabinets.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā. Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Pēdējās nedēļās notikuši vairāki incidenti, kas saistīti ar Latvijas vēstures objektiem.

Februārī aizturēts Igaunijas un Krievijas dubultpilsonis, kurš 29.janvārī Tukuma novada Džūkstes pagastā Krievijas specdienesta uzdevumā veica piemiņas akmens "Kurzemes cietokšņa aizstāvjiem - Latviešu leģiona karavīriem" apgānīšanu, aplejot to ar sarkanu krāsu.

Tāpat februārī konstatēts, ka Liepājas Karostā nozagts metāla krusts ar uzrakstu "8 Kurelieši". Šī piemiņas vieta iekārtota, lai atgādinātu par Latvijas Brīvības cīņu vēsturi. Ģenerāļa Jāņa Kureļa grupa jeb kurelieši pastāvēja īsu brīdi 1944.gada otrajā pusē un, par spīti tā laika situācijai, apzinājās sevi ārpus abām okupācijas varām - vāciešiem un krieviem, un bija gatavi cīnīties par brīvu Latviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Lasiet arī

Kriminālziņas VDD sācis kriminālprocesu par Ždanokas iespējamo sadarbību ar KF specdienestiem

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) par iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestiem.

Sabiedrība Mežvietu atsevišķos gadījumos mulsina tiesu lēmumi VDD izmeklētajās lietās

Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieku Normundu Mežvietu atsevišķos gadījumos ļoti mulsinot tiesu pieņemtie lēmumi dienesta izmeklētajās lietās.

Sabiedrība 21 cilvēku atzina par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos

Aizvadītajā gadā Valsts drošības dienests (VDD) 21 cilvēku atzinis par par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos un sniedzis negatīvu atzinumu, liecina VDD pagājušā gada darbības pārskats.

Kriminālziņas Smiltēns aicina VDD vērtēt Daugavpils mēra Elksniņa izteikumus

Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS) vērsies ar vēstuli pie Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta, aicinot vērtēt Daugavpils mēra Andreja Elksniņa izteikumus saistībā ar robežas stiprināšanu, informēja "Apvienotajā sarakstā".