• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā audzēknes sadurtā skolotāja saņems kompensāciju. Cik tā ir liela?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 15:48, 21.02.2024


2022.gada rudenī audzēknes sadurtā Liepājas Valsts tehnikuma pasniedzēja materiālā un morālā kaitējuma kompensācijā saņems 8784 eiro, paredz Kurzemes apgabaltiesas spriedums.



Kompensāciju samaksāt vajadzēs nepilngadīgajai kopā ar vecākiem. Kurzemes apgabaltiesas lēmumu vēl varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā (AT).

AT Krimināllietu departaments iepriekš daļēji atcēla Kurzemes apgabaltiesas spriedumu Liepājā sadurtās skolotājas lietā, līdz ar ko apgabaltiesai atkārtoti bija jālemj jautājums par noteiktajām kaitējuma kompensācijām no apsūdzētās nepilngadīgās un viņas mātes.

Izskatāmajā lietā ar Kurzemes rajona tiesas 2023.gada 24.februāra spriedumu atzīts, ka nepilngadīgā persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu - mēģinājumu izdarīt citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Vienlaikus persona atbrīvota no kriminālatbildības un viņai noteikts medicīniska rakstura piespiedu līdzeklis.

AT atzina par pamatotu cietušās un nepilngadīgās personas pārstāves kasācijas sūdzībās norādīto argumentu par to, ka tiesai bija jāizlemj jautājums par kompensācijas maksāšanas pienākumu no nepilngadīgās personas, kurai piemērots medicīniska rakstura piespiedu līdzeklis, subsidiāri no abiem vecākiem. Tiesā konstatēja, ka ne pirmstiesas izmeklēšanas laikā, ne iztiesāšanas laikā netika noskaidrota nepilngadīgās apsūdzētās tēva identitāte un viņš nav bijis informēts par notiekošo kriminālprocesu pret viņa meitu.

Lieta tiek skatīta slēgtās tiesas sēdēs.

2022.gada 24.septembrī Liepājas Valsts tehnikuma nodarbībā tika sadurta pasniedzēja, kurai ar nazi uzbruka audzināmās grupas pirmā kursa audzēkne. Negadījums noticis skolotājas mākslas salonā, kur viņa vadījusi gleznošanas nodarbību interesentiem, kuru vidū bijusi arī audzināmās grupas meitene. Uzbrukums noticis pēc nodarbības, kad visi pārējie cilvēki jau aizgājuši projām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Kriminālziņas Apsūdz Latvijas pilsoni par došanos uz Ukrainu veikt diversijas aktu

Publiski pieejamais tiesas kalendārs liecina, ka apsūdzēts ir Ivans Tarabanovs un Rīgas pilsētas tiesa Mazā Nometņu ielā lietu plāno skatīt 7.jūnijā.

Kriminālziņas Piespriež gada cietumsodu vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu

Kurzemes rajona tiesa diviem vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu, piespriedusi cietumsodu uz vienu gadu.

Pasaule Par ECT tiesnesi no Latvijas ievēlēts ST tiesnesis Artūrs Kučs

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja otrdien par Latvijas tiesnesi Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) ar absolūto balsu vairākumu ievēlēja pašreizējo Satversmes tiesas (ST) tiesnesi Artūru Kuču, informēja Ārlietu ministrijā.

Sabiedrība Skatīs tiesneša lietu par nesaskaņotu strādāšanu kažokādu rūpnīcā Dānijā

Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesā 2.oktobrī skatīs tiesneša Renāra Jūrmaļa lietu par nesaskaņotu strādāšanu kažokādu rūpnīcā Dānijā atvaļinājuma laikā.