• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par Krievijas kara noziegumu slavināšanu veikalā uzliek bargu naudas sodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:53, 06.02.2024


Prokuratūra piemērojusi 7000 eiro sodu Lietuvas pilsonim, kurš 3.februārī kādā tirdzniecības centrā Rīgā slavinājis Krievijas kara noziegumus.



Kriminālprocess paātrinātā kārtībā 48 stundu laikā tika nodots Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. 5.februārī prokurors Lietuvas pilsonim piemērojis 7000 eiro sodu.

Savukārt sāktajā administratīvajā procesā turpinās izmeklēšanas pasākumi.

3.februārī kādā tirdzniecības centrā Rīgā apsardzes darbinieki pamanīja vīrieti, kurš tirdzniecības centra gaitenī urinēja, tāpēc apsargi vīrieti administratīvajā kārtībā aizturēja. Uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija.

Tika noskaidrots, ka minētais vīrietis ir 1984.gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Iepriekš vienu reizi viņš bija nonācis policijas redzeslokā par administratīvu pārkāpumu, proti, par konfliktu aviolidojuma laikā.

Pārkāpējs kļuva agresīvs un izrādīja neapmierinātību ar policijas darbu, draudēja un izteicās slavinoši, runājot par Krievijas kara noziegumiem un Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, izteica vēlmi, lai Latvijā ienāk Krievijas karaspēks un "ieved kārtību". Ņemot vērā vīrieša izteikumus, viņš tika aizturēts kriminālprocesuālā kārtībā un nogādāts Valsts policijas Rīgas Austrumu pārvaldē.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par kara noziegumu attaisnošanu un administratīvo pārkāpumu process par sabiedriskās kārtības traucēšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Caur Rīgas ostu šogad plānots vest urāna rūdu no Uzbekistānas

Caur Rīgas ostu šogad paredzēts vest urāna rūdu no Uzbekistānas uz Franciju, taču Valsts drošības dienests (VDD) norāda uz iespējamu Eiropas Savienības (ES) sankciju pārkāpšanas risku, jo urānu plānots vest caur Krievijas teritoriju, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Kriminālziņas ABLV Bank likvidatori cenšas no policijas piedzīt vairāk nekā 3,6 miljonus eiro

Likvidējamās "ABLV Bank" likvidatori cenšas no policijas piedzīt vairāk nekā 3,6 miljonus eiro, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma "de facto" veiktie aprēķini.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Piektdien Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Piektdien Latvijā pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, informēja Valsts policijā.

Lasiet arī

Sabiedrība «Pasažieru vilciens» šogad izrakstījis 157 kvītis par braukšanu bez biļetes

AS "Pasažieru vilciens" biļešu kontrolieri šogad ir izrakstījuši 157 soda kvītis par braukšanu bez biļetes, informē PV.

Kriminālziņas Par atkritumu izmešanu mežā sodītas trīs personas. Kāds ir sods?

Par sadzīves atkritumu un būvgružu izmešanu AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Ziemeļkurzemes reģiona Grīņu iecirkņa meža masīvā sodītas trīs personas, liecina LVM publicētā informācija. Katrai no personām piemērots administratīvais sods 250 eiro apmērā.

Sabiedrība Par radaru konstatētajiem ātruma pārkāpumiem piemēroti sodi 16 milj. eiro apmērā

Latvijā šogad desmit mēnešos uzlikto sodu summa par ātruma pārkāpumiem, kas konstatēti ar mērierīcēm, neapturot transportlīdzekli, ir 15 929 825 eiro, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Ekonomika ECB brīdina par iespējamu sodu 20 bankām

Eiropas Centrālā banka (ECB) brīdinājusi, ka noteiks naudassodus 20 bankām, ja tās nespēs novērst trūkumus klimata izmaiņu risku pārvaldībā, trešdien vēstī ziņu aģentūra "Bloomberg".