• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizturēts Lietuvas pilsonis, kurš slavinājis Krievijas kara noziegumus

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 22:42, 04.02.2024


Valsts policija (VP) sestdien, 3.februārī, kādā tirdzniecības centrā Rīgā aizturējusi 1984.gadā dzimušu Lietuvas pilsoni, kurš tirdzniecības centrā urinējis un slavinājis Krievijas kara noziegumus.



Apsardzes darbinieki ap plkst.14 pamanīja vīrieti, kurš tirdzniecības centra gaitenī urinēja, tāpēc apsargi vīrieti administratīvajā kārtībā aizturēja. Uz notikuma vietu tika izsaukta VP.

Notikuma vietā ieradās VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Reaģēšanas biroja likumsargi. Tika noskaidrots, ka minētais vīrietis ir 1984.gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Iepriekš vienu reizi viņš bija nonācis policijas redzeslokā par administratīvu pārkāpumu, proti, par konfliktu aviolidojuma laikā.

Pārkāpējs kļuva agresīvs un izrādīja neapmierinātību ar policijas darbu, draudēja un izteicās slavinoši, runājot par Krievijas kara noziegumiem un Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, izteica vēlmi, lai Latvijā ienāk krievu karaspēks un "ieved kārtību". Ņemot vērā vīrieša izteikumus, viņš tika aizturēts kriminālprocesuālā kārtībā un nogādāts Valsts policijas Rīgas Austrumu pārvaldē.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 74.1 panta pirmās daļas - par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošana. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tāpat pret vīrieti uzsākts administratīvo pārkāpumu process pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11. panta. Par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personas mieru, iestādes, komersanta vai citas institūcijas darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz 500 eiro, bet juridiskajai personai - līdz 5000 eiro.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.

VP atgādina, ka Krievijas kara noziegumu attaisnošana un slavināšana ir smags noziegums, uz ko policija reaģē ar visstingrāko nopietnību un attieksmi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina lūgusi Latviju nodrošināt kriminālekspertus kara noziegumu izmeklēšanai

Ukraina lūgusi Latviju nodrošināt kriminālekspertus Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atzina Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Sabiedrība Valsts policijas priekšniekam piešķirs ģenerāļa pakāpi

Valdība drīzumā plāno lemt par ģenerāļa pakāpes piešķiršanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Armandam Rukam, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Kriminālziņas Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.