• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni rosina apsūdzēt par terorisma slavināšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:02, 20.12.2023


Valsts drošības dienests (VDD) rosina prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kādu islāmā pārgājušu Latvijas pilsoni par terorismu slavinoša un uz terorismu aicinoša satura materiālu izplatīšanu, aģentūru LETA informēja dienests.



Kriminālprocess pret islāmticībā pārgājušo Latvijas pilsoni sākts šogad 14.augustā. Persona nonāca VDD redzeslokā, jo videokoplietošanas platformā "TikTok" dalījās ar videomateriāliem, kuros tiek slavināta islāmistu teroristu grupējumu ideoloģija.

VDD izmeklēšanas gaitā konstatēja, ka persona terorismu slavinošu un uz terorismu aicinošu saturu izplata sistemātiski un mērķtiecīgi.

VDD iepriekš informēja, ka, veicot personas aktivitāšu padziļinātu izpēti, dienests konstatēja konvertīta paustu atbalstu teroristiskajai organizācijai "Daesh", kā arī viņa apliecinājumus gatavībai iesaistīties vardarbīgās aktivitātēs islāma vārdā. Tāpat VDD ieguva informāciju, ka persona izrāda pastiprinātu interesi par šaujamieročiem.

23.augustā VDD personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības, kuru laikā padziļinātai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji.

VDD 11.jūlijā sācis kriminālprocesu pret kādu citu Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par terorisma publisku attaisnošanu, apmācīšanos, kā arī citu personu vervēšanu un apmācīšanu terorismam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Lasiet arī

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Pasaule Gazas joslas ziemeļos nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu

Izraēlas armijas operācijā Beit Lāhijā, Gazas joslas ziemeļos, nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pasaule DPA: Ķelnē un Vīnē islāmisti plāno uzbrukumus

Vācijas drošības iestādes saņēmušas ziņas, ka kāds islāmistu grupējums, iespējams, gatavo uzbrukumu Ķelnes katedrālei, kā arī vienai no Vīnes baznīcām, liecina aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.