• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTV padome analizēs sižetus par uzņēmēja Ļubkas slepkavības notikumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 14:15, 02.12.2023


Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome analizēs LTV pārraidītos sižetus par uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavību, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma pārstāve Anita Jansone.


Foto: LETA

Viņa norādīja, ka 25.novembrī ziņu raidījumā "Panorāma" pārraidītajā sižetā tika iekļauta Igora Haita dzīvesbiedres Aļonas un viņa šofera versija par notikušo, bet atsevišķā sižetā 28.novembrī tika iekļautas otras puses viedoklis, proti, intervija ar uzņēmēja Ļubkas dēlu Lauri Ļubku.

Pārraidītie sižeti tiks analizēti LTV Redakcionālajā padomē un pēc tam sniegtas atbildes arī uz visiem sabiedrisko mediju ombuda Andas Rožukalnes uzdotajiem jautājumiem.

Komentējot iespējamos ētikas pārkāpumus, Jansone uzsver, ka 25.novembra ziņā izmantotie fakti tika skaidri un nepārprotami nošķirti no viedokļiem, sniedzot norādi, ka šī ir konkrēto intervēto personu versija. Savukārt Ļubkas ģimenes viedoklis tika pārcelts publicēšanai uz vēlāku, respektējot traģiskos apstākļus.

"Lai skaidrotu uzņēmēja Andra Ļubkas nogalināšanas notikuma gaitu, LTV Ziņu dienests uzrunāja gan Ļubkas ģimeni, gan Igora Haita dzīvesbiedri. Respektējot traģiskos apstākļus, kādi šobrīd ir Andra Ļubkas ģimenei, materiāla publicēšana tika pārcelta uz vēlāku laiku, nekā sākotnēji plānots, kā arī tika nolemts katras puses viedokli ietvert atsevišķos sižetos," skaidroja Jansone.

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju ombuds Anda Rožukalne saņēmusi trīs iesniegumus par iespējamiem ētikas pārkāpumiem LTV raidījuma "Panorāma" sižetā par Rēzeknes uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavības notikumiem un sākusi izvērtēšanu.

"Panorāmas" sižetā intervēta uzņēmēja Ļubkas iespējamā slepkava Igora Haita dzīvesbiedre Aļona un viņa šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Haita sieva intervijā min, ka pirms slepkavības ir noticis strīds starp viņu un nogalināto Ļubku. Strīda laikā Ļubka esot it kā izteicis agresīvas piezīmes uz etniskā pamata.

Savukārt nogalinātā dēls Lauris Ļubka vēstulē medijiem norāda, ka intervētās personas apmelo viņa tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem, kā arī lai ietekmētu tiesas procesu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Kriminālziņas KNAB: Pieaug iedzīvotāju izpratne par trauksmes celšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvien biežāk saņem saturiski kvalitatīvus ziņojumus, kuros iedzīvotāji informē par iespējamām darba vietās novērotajām pretlikumībām, kas norāda uz iedzīvotāju izpratnes palielināšanos par Trauksmes celšanas likuma mērķi un trauksmes cēlēja ziņojuma būtību, aģentūrai LETA pavēstīja KNAB pārstāvji.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par slepkavību un līķa nomešanu no devītā stāva piespiež 16 gadus cietumā

Kurzemes apgabaltiesa kādam vīrietim par par savas paziņas noslepkavošanu un līķa nomešanu no devītā stāva piespiedusi 16 gadus cietumā.

Kriminālziņas Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm

Valmieras novada Kocēnu pagastā atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, aģentūru LETA informēja VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Kriminālziņas Noslepkavotās septiņgadnieces Justīnes tēvs paliek apcietinājumā

Latgales rajona tiesa Rēzeknē šodien lēmusi turpināt piemērot apcietinājumu noslepkavotās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas tēvam, kurš tiek vainots šīs slepkavības pastrādāšanā, informē Tiesu administrācija.

Kriminālziņas Policija atklājusi septiņgadīgās Justīnes slepkavības apstākļus

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu par Rogovkā dzīvojušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību un atklājusi arī slepkavības apstākļus.