• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts prezidents pauž bažas par vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 21:31, 27.11.2023


Rīga, 27.nov., LETA. Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).



To prezidents atzinis, pirmdien iepazīstoties ar Rīgas Centrālcietuma apstākļiem un IeVP darbību šajā ieslodzījuma vietā, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Cietuma apmeklējuma laikā Valsts prezidents tikās ar IeVP priekšnieku Dmitriju Kaļinu un Rīgas Centrālcietuma priekšnieku Raivi Runci, kuri sniedza ieskatu cietuma darbībā. Pārrunāti jautājumi par ieslodzīto resocializāciju, nepieciešamību pēc atbilstoša atalgojuma IeVP darbiniekiem un lielo vakanču skaitu.

Valsts prezidents norādījis, ka, iepazīstoties ar darba apstākļiem Rīgas Centrālcietumā un darba specifiku, ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu IeVP. Vienlaikus Rinkēvičs esot novērtējis IeVP izvirzīto attīstības vīziju - laikmetīgi cietumi drošākai sabiedrībai.

Prezidents uzsvēris, ka IeVP īsteno divas visas sabiedrības drošībai būtiskas misijas - sodu izpildi un personas sagatavošanu atbildīgai un aktīvai līdzdalībai sabiedrībā pēc soda izpildes. Efektīva sodu politika nav iespējama bez soda izpildes organizācijas. Rinkēvičs akcentējis, ka šim uzstādījumam ir nepieciešami izglītoti un motivēti darbinieki, atbilstoša infrastruktūra, bet tāpat arī sabiedrības iesaiste kā brīvprātīgā atbalsta sniedzējiem vai sociālajiem uzņēmējiem.

Lai iepazītu IeVP darbinieku darba ikdienu, prezidents apmeklējis Centrālcietuma Dežūrdaļu, Uzņemšanas nodaļu un uzrauga posteni. Savukārt, lai gūtu priekšstatu par ieslodzīto dzīvošanas apstākļiem, Rinkēvičs apmeklēja Īslaicīgās brīvības atņemšanas korpusu un 4.korpusu, kur aplūkoja ieslodzīto kameras, sporta zāli, bibliotēku un citas cietuma telpas, kā arī novērtēja ieslodzīto darba un izglītības iespējas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Lasiet arī

Pasaule Rinkēvičs Viļņā tiksies ar Ukrainas prezidentu Zelenski

atvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Sabiedrība Rinkēvičs aicina Zimbabvi atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilī ceturtdien tiekoties ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudendu, aicināja valsti atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu.

Interesanti fakti Āboltiņa vēstnieces gaitas turpinās Nīderlandē

Līdzšinējā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa savas darba gaitas turpinās kā vēstniece Nīderlandē.

Sabiedrība Rinkēvičs pieļauj Rēzeknes pilsētas domes atlaišanu

Ja Rēzeknes pilsētas dome nevar vienoties par šī gada budžetu un pasākumiem pašvaldības finanšu stabilizēšanai, tā ar likumu ir jāatlaiž, nerīkojot uzreiz jaunas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.