• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā miris aizdomās par sadarbību ar FSB apcietinātais vīrietis

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:53, 22.11.2023


Liepājas slimnīcā miris Igors Bobirs, kuru šovasar apcietināja aizdomās par Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) uzdevumā veiktām darbībām, kas vērstas pret Latvijas valsts un iedzīvotāju drošību.


Foto: LETA

Apcietināta persona mira 15.novembrī Liepājas Reģionālā slimnīcā, kur viņš tika nogādāts, strauji pasliktinoties vispārējam veselības stāvoklim.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD) augustā aizturējis četrus Latvijas pilsoņus aizdomās par Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) uzdevumā veiktām darbībām, kas vērstas pret Latvijas valsts un iedzīvotāju drošību.

Kriminālprocess sākts 1.augustā saskaņā ar Krimināllikuma pantu par palīdzības sniegšanu ārvalstij pret Latvijas Republiku vērstā darbībā.

Veicot izmeklēšanu, VDD veicis kriminālprocesuālas darbības 14 ar šīm personām saistītos objektos Rīgā un citviet Latvijā.

Padziļinātai izpētei izņemts liels apjoms datu nesēju un dokumentu. Ar aizturētajiem saistītajos objektos VDD uzgājis ierīces, kas, iespējams, ir stratēģiskas nozīmes preces un varētu būt izmantojamas prettiesiskām operatīvām darbībām.

VDD izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka aizturētie Krievijas FSB uzdevumā veikuši darbības, kas vērstas pret citu personu rīcības brīvību, neaizskaramību, ekonomisko, sociālo un fizisko drošību.

Kriminālprocesā trīs aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. LETA zināms, ka apcietinājums bija piemērots bijušajam kriminālpolicistam Raitim Dolgovam un 1970.gadā dzimušajam Bobiram.

Savukārt ceturtajai aizdomās turētajai personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, proti, aizliegums izbraukt no valsts un dzīvesvietas maiņas paziņošana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos 31 cietušais un viens bojā gājušais

Ceturtdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādas traumas guvis 31 cilvēks, bet viens gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Kriminālziņas Žurnāls: NA draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu

Nacionālajai apvienībai (NA) draud valsts finansējuma zaudēšana uz gadu un prasība atmaksāt aģitācijā pārtērētos 210 000 eiro, vēsta žurnāls "Ir".

Lasiet arī

Kriminālziņas Par spiegošanu Krievijas labā notiesāto Frolovu izsludina meklēšanā

Rīgas pilsētas tiesa izsludinājusi meklēšanā par spiegošanu Krievijas labā notiesāto Valentīnu Frolovu. Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Frolovs aizbēdzis no Latvijas.

Kriminālziņas Samazina cietumsodu diviem jauniešiem par Gaisa spēku bāzes izspiegošanu

Apelācijas instances tiesa samazinājusi cietumsodu diviem jauniešiem par Latvijas Gaisa spēku bāzes izspiegošanu un provokācijām Krievijas specdienesta labā.

Sabiedrība Krievijas spiegošanas intensitāte pret Latviju varētu pastiprināties vēl vairāk

Saistībā ar plānoto Krievijas Rietumu kara apgabala reorganizāciju Krievijas spiegošanas intensitāte attiecībā uz Latviju tuvākā nākotnē varētu tikai vēl vairāk pastiprināties, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Sabiedrība VDD: kopš 2016.gada aizdomās par spiegošanu aizturētas 20 personas

Valsts drošības dienests (VDD) līdz šim publiski ir informējis par 20 kopš 2016.gada aizdomās par spiegošanu un citām nacionālo drošību apdraudošām darbībām Krievijas vai Baltkrievijas labā aizturētām personām.