• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dispečera kļūdas dēļ svētdienas rītā atcelti vairāki vilcieni (VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 20:39, 19.11.2023


Dispečera kļūdas dēļ svētdienas rītā atcelti vairāki vilcieni maršrutā Rīga-Jelgava, liecina AS "Pasažieru vilciens" (PV) sniegtā informācija.


Foto: LETA

Atcelti tika reisi plkst.7.40 no Rīgas, kā arī plkst.8.37 no Jelgavas. Problēmas bija radušās pirms pieturas punkta "Dalbe".

Kā skaidro PV, "Latvijas dzelzceļa" dispečera kļūdas dēļ vilciens no Rīgas plkst.7.40 tika nosūtīts pa dzelzceļu, kura kontakttīklā nav sprieguma, tāpēc elektrovilciens apstājās pirms pieturas punkta "Dalbe".

Ņemot vērā, ka pieturas punkts "Dalbe" atradās pārsimt metru attālumā no vilciena apstāšanās vietas, pasažieri devās uz to, lai turpinātu ceļu līdz Jelgavai ar nākamo vilcienu. Šis vilciens ieradies ātrāk, nekā būtu bijis iespējams piesūtīt autobusu, uzsver PV.

PV atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) gan uzskata, ka šāda rīcība ir nepieļaujama.

Ministrs skaidro, ka tuvākās stacijas "Dalbe" perons bija netālu un redzams no mašīnista kabīnes, tāpēc mašīnists atļāva vilcienam ripot stacijas virzienā, nevis strauji bremzēja. Vilciens apstājās 200 metrus pirms stacijas, un tika izdarīta izvēle negaidīt uz vietas autobusu, bet instruēt pasažierus doties līdz stacijai kājām. Speciāli norīkots autobuss ierastos pēc pasažieriem vairākas stundas vēlāk nekā jauns vilciens, apgalvo Briškens.

Tomēr viņš uzsver, ka ir bīstami un nepieļaujami pasažieriem likt pārvietoties tādu attālumu pa sliedēm.

Ministrs vērš uzmanību, ka nav izstrādāts pietiekami labs rīcības algoritms, kā rīkoties šādās situācijās. Tas pieredzēts jau pagājušā mēneša vētras laikā. Turklāt cilvēciskas kļūdas ir jānovērš pirms tās notiek - ar papildus mehānismiem reisu vadībai, īpaši remontdarbu laikā. Visbeidzot ārkārtas situācijās uz autobusu nevajadzētu gaidīt stundām ilgi, norāda politiķis.

Viņaprāt, problēmu cēloņi slēpjas ilgstošā investīciju nepietiekamībā dzelzceļa pamatinfrastruktūrā. "Tā vietā, lai investētu modernās kustības vadības sistēmās, elektrotīkla modernizācijā un pasažieru staciju infrastruktūrā, līdzekļi vēsturiski novirzīti tranzītkravu apkalpošanas infrastruktūrā. Tāpat redzam būtiskus trūkumus arī dzelzceļa nozares pārvaldības modelī, tehnoloģijās un krīzes vadībā," tviterī raksta Briškens, aicinot nevainot personīgi LDz un PV darbiiekus.

Ministrs esot nodevis abu uzņēmumu vadībai, ka šādi pasažieru drošības pārkāpumi nedrīkst atkārtoties. "Šeit ir skaidri redzamas problēmas un jau zināmi risinājumi. Mēs nevaram mainīt arhaisku sistēmu acumirklī, bet strādāsim, lai panāktu nozares modernizāciju," sola Briškens, nozares vārdā publiski atvainojoties reisa pasažieriem par neērtībām.

Pasažieru sabiedrisko pārvadājumu kvalitātes uzlabošana ir un paliks viena no Satiksmes ministrijas galvenajām prioritātēm, piebilst ministrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Lasiet arī

Sabiedrība LDz pieļauj ļaunprātīgu infrastruktūras bojāšanu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pieļauj ļaunprātīgu infrastruktūras bojāšanu pieturas punktā "Priedaine", tviterī vēsta LDz pārstāvji.

Sabiedrība Vilcienu kustība posmā no Zasulauka līdz Dubultiem atjaunota

Vilcienu kustība posmā no Zasulauka līdz Dubultiem ir atjaunota, taču bojājumu radītās ietekmes uz vilcienu kustību dēļ ir iespējami īslaicīgi vilcienu kavējumi, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Edgars Butāns.

Ekonomika PV un Škoda vienojas par visu jauno elektrovilcienu piegādi līdz vasaras beigām

AS "Pasažieru vilciens" (PV) un Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" ir parakstījuši savstarpēju vienošanos par jauno elektrovilcienu piegāžu termiņu pagarināšanu, aģentūru LETA informēja PV pārstāvji.

Sabiedrība Atrasts risinājums divriteņu novietnēm jaunajos elektrovilcienos

Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" prezentējis potenciālo risinājumu horizontālai un vertikālai divriteņu novietošanai jaunajos elektrovilcienos, informē AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.