• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apdrošinātājs: arvien biežāk apzog lauksaimniecības tehniku

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:55, 05.11.2023


Šogad salīdzinājumā ar pagājušajiem diviem gadiem arvien biežāk tiek apzagta lauksaimniecības tehnika, bet zaudējumi, kas tādējādi tiek nodarīti lauksaimniekiem, var būt arī vairāku tūkstošu eiro apmērā, informē apdrošināšanas kompānija "Balta".


Foto: LETA

Kompānijas apkopotie dati liecina, ka bieži tiek zagtas navigācijas iekārtas, ar kurām aprīkota lauksaimniecības tehnika.

Par tikai šī gada septembrī nozagtajām lauksaimniecības tehnikas navigācijas iekārtām "Balta" pieteiktas astoņas atlīdzības. Pieteikto zaudējumu apmērs sasniedz jau 70 000 eiro - dārgākās nozagtās iekārtas maksā vairāk nekā 12 000 eiro.

Zādzības notikušas vairākās Latvijas vietās no Valmieras līdz Dobeles novadam. Lielākā daļa zādzību paveiktas saimniecības teritorijās un neaizslēgtās telpās.

Pēdējo reizi tikpat liels zādzību līmenis "Balta" fiksēts visa 2020.gada laikā, kad nozagtas 11 iekārtas par kopējo atlīdzību summu 64 000 eiro. Arī Valsts policija vērsusi lauksaimnieku uzmanību uz to, ka Latvijā, sevišķi Vidzemes reģionā, tiek fiksētas papildtehnikas - GPS antenu, monitoru un vadības bloku - zādzības no traktoriem.

Globālās pozicionēšanas sistēmas jeb GPS ierīces ir dārgas un viegli noņemamas, tāpēc piesaista zagļu uzmanību. Nereti tiek apzagtas uzreiz vairākas vienai saimniecībai piederošas tehnikas vienības.

Lielākais šāds atlīdzību gadījums fiksēts 2018.gadā, kad apzaga uzreiz piecas vienai saimniecībai piederošas tehnikas vienības, kopējai atlīdzībai sasniedzot ap 45 000 eiro. Turklāt, ja kādreiz šādas zādzības bija izteikti izplatītas Lietuvas pierobežā, pēc pašreizējās informācijas ierīču zādzība norisinās praktiski visā Latvijas teritorijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt divus policistus par personas piekaušanu atskurbtuvē

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret divām pašvaldības policijas amatpersonām Vidzemes reģionā - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par bezdarbību.

Kriminālziņas Aizturēts vīrietis, kurš Brīvības pieminekļa pakājē izspārdīja ziedus

30.aprīļa vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pilsētas videonovērošanas kamerās konstatēja, ka Brīvības pieminekļa pakājē kāda persona agresīvi spārda ziedus un pēc izdarītā nozieguma pamet notikuma vietu.

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Kriminālziņas Neapolē konfiscē viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā

Itālijas policija otrdien Neapolē konfiscējusi viltotas banknotes gandrīz 50 miljonu eiro apmērā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija noskaidrojusi jauniešus saistībā ar ziedojumu kastītes zādzību

Valsts policija noskaidrojusi jauniešus, kuri, iespējams, no veikala nozaguši ziedojumu kastīti, informēj policija.

Kriminālziņas Šogad desmit mēnešos Latvijā nozagti 175 auto

Šogad desmit mēnešos Latvijā ir nozagti 175 auto, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Vīrietim par prokurores telefona nozagšanu piemēro cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa kādam vīrietim par prokurores telefona nozagšanu prokuratūras telpās piemērojusi cietumsodu, liecina publiski pieejamais tiesas lēmums.

Sabiedrība Baznīcas draudze aicina atgriezt no baznīcas paņemto Bībeli

Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskās baznīcas draudze aicina atgriezt no baznīcas paņemto Bībeli, kas tika atstāta 7.tramvajā, pauž draudzes priekšnieks Raitis Heniņš.