• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vakar tika pieķerts pamatīgs skaits dzērājšoferu - 22 šķirsies no sava auto

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 13:11, 01.10.2023


Septembra pēdējā dienā uz Latvijas ceļiem pie stūres alkohola reibumā pieķerta 31 persona, kas ir aizvadītajā mēnesī lielākais vienā diennaktī konstatēto dzērājšoferu skaits, liecina apkopotie Valsts policijas dati.



Parasti vairāk dzērājšoferu uz ceļiem parādās nedēļas nogalēs. Otrais lielākais alkohola reibumā esošo transportlīdzekļu vadītāju skaits tika fiksēts svētdienā, 17.septembrī.

Aizvadītajā diennaktī Rīgas reģionā pieķerti 11 dzērājšoferi, no tiem astoņi bijuši stiprā reibumā, Zemgalē pie stūres alkohola reibumā konstatētas septiņas personas, tostarp sešas stiprā reibumā, Vidzemē pieķerti seši dzērājšoferi, tostarp trijiem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza 1,5 promiles, Kurzemē fiksēti četri transportlīdzekļu vadītāji alkohola ietekmē, puse no tiem - stiprā reibumā, bet Latgalē apturēti trīs dzērājšoferu vadīti transportlīdzekļi, un visi šie šoferi bijuši stiprā alkohola reibumā.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī tikai četri no kopskaitā 22 stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet 18 brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Septembra pēdējā dienā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 437 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 163 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi, liecina policijas apkopotie dati.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.