• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pietiek: Policija kratīšanā invalīdam atņem pēdējo, neatstājot naudu pat zālēm

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
pietiek.com 12:29, 01.08.2023


Lai gan kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu un krāpšanu ierosināts jau 2016.gadā un aizdomās turamais līdz šim ne reizi nav nedz izsaukts uz policiju, nedz pratināts, šā gada 19.jūlijā plkst.7 no rīta Rīgas reģiona pārvaldes 1.biroja 1.pārvaldes darbinieki ar četriem auto, astoņu cilvēku sastāvā ieradās uz kratīšanu aizdomās turamā mātes dzīvoklī, vēsta portāls pietiek.com.


Foto: LETA

"Kratīšanā, apgriežot otrādi visu māju, tika izņemts mobilais telefons, dators, kā arī aizdomās turamā no 243 eiro mēnesī lielās invaliditātes pensijas un no pēdējo mēnešu laikā saņemtajiem ienākumiem par sniegtajiem pakalpojumiem veidotie uzkrājumi 2000 eiro apmērā," vēsta portāls.

"A.Volkovs vērsies ar iesniegumu policijā, lūdzot atdot naudas līdzekļus vismaz vienas minimālās algas apmērā jeb 620 eiro. Volkovs ir gatavs uzrādīt bankas konta izdruku, kurā redzams, ka viņš oficiāli uz līguma pamata saņēmis maksājumus, bet naudu izņēmis no bankomāta un glabājis mājās skaidrā naudā.

Volkovs ir 2.grupas invalīds sakarā ar onkoloģisku saslimšanu, kurš rūpējas arī par 14 gadus veco dēlu ar īpašām vajadzībām. Dažas dienas pēc policijas iebrukuma invalīda ārsts izrakstījis ķīmijterapijas medikamentus, kurus aizdomās turamais nevar iegādāties, jo atstāts bez iztikas līdzekļiem.

Taču policija viņam atteikusi, atteikumu pamatojot ar to, ka vispirms jāpārbauda, vai nauda nav noziedzīgas izcelsmes. Aizdomās turētais ir neizpratnē, kādā tieši veidā banknotes varētu "pastāstīt" par savu izcelsmi septiņus gadus pēc kriminālprocesa ierosināšanas.

Turklāt policijas veiktajās darbībās ir vairākas dīvainības. Kratīšanas veiktas gan viņa mātes dzīvoklī, gan mātei piederošajā vasarnīcā Jūrmalā, taču ne aizdomās turētā deklarētajā dzīvesvietā. Nav arī īsti saprotams, kādēļ kratīšanas veiktas septiņus gadus pēc kriminālprocesa ierosināšanas.

Turklāt nav saprotams, kāpēc izmeklētāja Santa Razgele septiņus gadus pēc kriminālprocesa ierosināšanas lietā, kur jau procesa ierosināšanas brīdī bija zināms aizdomās turamais, nolēmusi beidzot veikt kādas procesuālās darbības, bet līdz tam pat aizdomās turamo nebija izsaukusi uz pratināšanu.

Neatbildēts ir arī jautājums, kādēļ pēkšņi tika izlemts tērēt nodokļu maksātāju naudu, lai pie otrās grupas invalīda uz kratīšanu ierastos ar četrām automašīnām astoņu cilvēku sastāvā un pēc tam vēl visi četri auto kopā jau ar rokudzelžos saslēgto Volkovu dotos uz Jūrmalu, lai turpinātu kratīšanu jau aizdomās turētā mātes vasarnīcā, turklāt vēl piesaistot privātkompānijas kinologu ar suni.

Turklāt policija, veicot kratīšanu, pārkāpusi tiesas izdotās kratīšanas sankcijas robežās. Tiesa ļāva kratīšanas laikā izņemt mobilo tālruni un dokumentus, kas saistīti ar pirms septiņiem gadiem notikušu krāpšanu, bet ne naudu un pulksteni.

Latvijas likumi nosaka, ka tiesu izpildītājiem, piedzenot parādus, ir pienākums personas rīcībā atstāt finanšu līdzekļus vismaz vienas minimālās algas apmērā mēnesī, kā arī vismaz pusi no minimālās algas, ja tiek piedzīti parādi par administratīvajiem vai krimināliem pārkāpumiem."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.