Vai kāds darbinieks palīdzēja Kovaļovam bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma?

Kriminālziņas
LETA 07:59, 24.07.2023 0

Pašlaik neizskatās, ka svētdien notikušajā ieslodzītā bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma būtu palīdzējis kāds cietuma darbinieks, šorīt TV3 informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Dmitrijs Kaļins.

 
Foto: LETA

Pēc Kaļina stāstītā, sākotnējā analīze liecina, ka bēgšana nebija rūpīgi plānota un bija spontāna. Bēgšanu redzēja cietuma darbinieki, kas ļāva operatīvi sākt meklēšanu.

IeVP priekšnieks uzsvēra, ka dienesta pārbaudes un kriminālprocesa ietvaros sīkāk vērtēs visus bēgšanas aspektus, tostarp iespējamo darbinieku nolaidību, kas varētu būt novedusi pie iespējas īstenot bēgšanu.

Kaļins informēja, ka vakar ar Centrālcietuma vadītāju inspicējis šo ieslodzījuma vietu un devis uzdevumu cietuma priekšniekam izvērtēt nedrošās vietas un tās nostiprināt.

Kā ziņots, 23.jūlijā no Rīgas Centrālcietuma izbēga par slepkavības mēģinājumu aizdomās turētais, 1993.gadā dzimušais Māris Kovaļovs, kuru dažu stundu laikā izdevās aizturēt.

Kovaļovs no Centrālcietuma izbēga svētdien ap plkst.13.45, bet ap plkst.18 viņš tika aizturēts Rīgā, Sarkandaugavas apkaimē. Lai Kovaļovu notvertu, Valsts policija sāka plašus meklēšanas pasākumus visas valsts mērogā, izsludinot operāciju "Slazdi". Gan Rīgā, gan attālākos reģionos tika apturētas un pārbaudītas automašīnas, tādēļ daudzviet veidojās gari sastrēgumi.

Tieslietu ministrijā informēja, ka par ieslodzītā bēgšanu ir sākts kriminālprocess, bet notikušā apstākļi tiks detalizēti skaidroti dienesta pārbaudē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Ieslodzījumu vietu pārvaldē brīva ap sestdaļa darbavietu

Ieslodzījumu vietu pārvaldē (IeVP) pašlaik ir 430 brīvas vakances, kuras ir grūti aizpildīt, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē informēja IeVP priekšnieks Dmitrijs Kaļins.

Sabiedrība Nākamgad jaunais Liepājas cietums uzņems ieslodzītos (+VIDEO)

Būvniecībā maksimāli tiek izmantoti Latvijā ražoti būvmateriāli un aprīkojums.

Pasaule Ekvadoras drošības spēki atguvuši kontroli pār cietumiem

Ekvadoras drošības spēkiem svētdien izdevies atgūt kontroli pār vairākiem cietumiem un atbrīvot vairāk nekā 200 cietumsargus un citus darbiniekus, kurus bija sagrābuši gūstā ieslodzītie.

Sabiedrība Kāpēc Latvijas ieslodzīto dzīve šogad kļuvusi cilvēcīgāka (+VIDEO)

Desmit būtiski uzlabojumi, kas veikti ar Eiropas Savienības palīdzību.