• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vai kāds darbinieks palīdzēja Kovaļovam bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma?

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 07:59, 24.07.2023


Pašlaik neizskatās, ka svētdien notikušajā ieslodzītā bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma būtu palīdzējis kāds cietuma darbinieks, šorīt TV3 informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Dmitrijs Kaļins.


Foto: LETA

Pēc Kaļina stāstītā, sākotnējā analīze liecina, ka bēgšana nebija rūpīgi plānota un bija spontāna. Bēgšanu redzēja cietuma darbinieki, kas ļāva operatīvi sākt meklēšanu.

IeVP priekšnieks uzsvēra, ka dienesta pārbaudes un kriminālprocesa ietvaros sīkāk vērtēs visus bēgšanas aspektus, tostarp iespējamo darbinieku nolaidību, kas varētu būt novedusi pie iespējas īstenot bēgšanu.

Kaļins informēja, ka vakar ar Centrālcietuma vadītāju inspicējis šo ieslodzījuma vietu un devis uzdevumu cietuma priekšniekam izvērtēt nedrošās vietas un tās nostiprināt.

Kā ziņots, 23.jūlijā no Rīgas Centrālcietuma izbēga par slepkavības mēģinājumu aizdomās turētais, 1993.gadā dzimušais Māris Kovaļovs, kuru dažu stundu laikā izdevās aizturēt.

Kovaļovs no Centrālcietuma izbēga svētdien ap plkst.13.45, bet ap plkst.18 viņš tika aizturēts Rīgā, Sarkandaugavas apkaimē. Lai Kovaļovu notvertu, Valsts policija sāka plašus meklēšanas pasākumus visas valsts mērogā, izsludinot operāciju "Slazdi". Gan Rīgā, gan attālākos reģionos tika apturētas un pārbaudītas automašīnas, tādēļ daudzviet veidojās gari sastrēgumi.

Tieslietu ministrijā informēja, ka par ieslodzītā bēgšanu ir sākts kriminālprocess, bet notikušā apstākļi tiks detalizēti skaidroti dienesta pārbaudē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Kāpēc Latvijas ieslodzīto dzīve šogad kļuvusi cilvēcīgāka (+VIDEO)

Desmit būtiski uzlabojumi, kas veikti ar Eiropas Savienības palīdzību.

Kriminālziņas Valsts prezidents pauž bažas par vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē

Rīga, 27.nov., LETA. Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Sabiedrība CSDD kampaņa izraisa milzu skandālu; direkcija paziņo, ka to mainīs (+VIDEO)

Pēc pārmetumiem par ieslodzīto stigmatizēšanu Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) koriģēs savas jaunās kampaņas "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" materiālus, liecina iestādes paziņojums tviterī.

Sabiedrība Olainē par 7,7 milj. eiro uzbūvēts ieslodzījuma vietu darbinieku mācību centrs

Jaunās programmas ļaus nodrošināt cietumu amatpersonām un darbiniekiem specifiskas un daudzpusīgas zināšanas un prasmes.