Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriesta reāla brīvības atņemšana

Kriminālziņas
LETA 06:38, 12.06.2023 0

Rīgas rajona tiesa par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā piespriedusi trīs uzņēmējiem reālu brīvības atņemšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.

 
Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa ir pasludinājusi spriedumu, ar kuru trīs apsūdzētajiem par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un tās atbalstīšanu, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā, piespriesta brīvības atņemšana - attiecīgi uz vienu gadu, astoņiem mēnešiem un desmit mēnešiem. Tāpat visām personām atņemtas tiesības veikt visu veidu komercdarbību uz vairākiem gadiem.

Divas personas apsūdzētas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, viena no viņām arī par otras personas izdarītā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu, savukārt trešā persona apsūdzēta par izvairīšanās no nodokļu nomaksas atbalstīšanu.

Divas apsūdzētās personas bija divu atsevišķu uzņēmu amatpersonas, to faktiskie vadītāji, kuri organizēja finansiāli saimniecisko darbību un slēdza ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamus darījumus.

Divas no lietā apsūdzētajām personām izteica piedāvājumus citām personām pārreģistrēt dažādas firmas uz viņu vārda, solot par to materiālo atlīdzību, uz ko personas arī piekrita. Tādējādi tika noformēti dokumenti starp uzņēmumiem par faktiski nenotikušiem ar PVN apliekamiem darījumiem.

Valsts ieņēmumu dienestā tika iesniegtas PVN deklarācijas, norādot faktiski nenotikušus darījumus starp uzņēmumiem, tādējādi nelikumīgi palielināta abu uzņēmumu atskaitāmā priekšnodokļa summa un nepamatoti samazināta budžetā maksājamā PVN summa par 139 870 eiro, nodarot valstij zaudējumus minētās summas apmērā, kas joprojām nav atlīdzināta.

Par minēto spriedumu apsūdzēto aizstāvis ir iesniedzis apelācijas sūdzību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Kriminālziņas Rīgā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Rīgā kādā ražotnē otrdien dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Kurzemē atrasts šogad jau otrs jaundzimušā līķis

Aizvadītās nedēļas nogalē Kurzemē atrasts šogad jau otrs jaundzimušā bērna līķis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Kriminālziņas Krāpnieki LMT vārdā izsūta viltus ziņas

Aktivizējušies krāpnieki, kas mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) vārdā zvana un sūta ziņas, tostarp īsziņas, "iMessage" un "WhatsApp" ziņas, ar viltus saitēm, kuras, iespējams, satur ļaunatūras vai ir paredzētas klientu personīgo datu izkrāpšanai, informēja LMT.

Lasiet arī

Sabiedrība Kāpēc Latvijas ieslodzīto dzīve šogad kļuvusi cilvēcīgāka (+VIDEO)

Desmit būtiski uzlabojumi, kas veikti ar Eiropas Savienības palīdzību.

Kriminālziņas Valsts prezidents pauž bažas par vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē

Rīga, 27.nov., LETA. Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Sabiedrība CSDD kampaņa izraisa milzu skandālu; direkcija paziņo, ka to mainīs (+VIDEO)

Pēc pārmetumiem par ieslodzīto stigmatizēšanu Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) koriģēs savas jaunās kampaņas "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" materiālus, liecina iestādes paziņojums tviterī.

Kriminālziņas Vai kāds darbinieks palīdzēja Kovaļovam bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma?

Pašlaik neizskatās, ka svētdien notikušajā ieslodzītā bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma būtu palīdzējis kāds cietuma darbinieks, šorīt TV3 informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Dmitrijs Kaļins.