• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas piespriesta reāla brīvības atņemšana

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 06:38, 12.06.2023


Rīgas rajona tiesa par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā piespriedusi trīs uzņēmējiem reālu brīvības atņemšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.


Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa ir pasludinājusi spriedumu, ar kuru trīs apsūdzētajiem par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un tās atbalstīšanu, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā, piespriesta brīvības atņemšana - attiecīgi uz vienu gadu, astoņiem mēnešiem un desmit mēnešiem. Tāpat visām personām atņemtas tiesības veikt visu veidu komercdarbību uz vairākiem gadiem.

Divas personas apsūdzētas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, viena no viņām arī par otras personas izdarītā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu, savukārt trešā persona apsūdzēta par izvairīšanās no nodokļu nomaksas atbalstīšanu.

Divas apsūdzētās personas bija divu atsevišķu uzņēmu amatpersonas, to faktiskie vadītāji, kuri organizēja finansiāli saimniecisko darbību un slēdza ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamus darījumus.

Divas no lietā apsūdzētajām personām izteica piedāvājumus citām personām pārreģistrēt dažādas firmas uz viņu vārda, solot par to materiālo atlīdzību, uz ko personas arī piekrita. Tādējādi tika noformēti dokumenti starp uzņēmumiem par faktiski nenotikušiem ar PVN apliekamiem darījumiem.

Valsts ieņēmumu dienestā tika iesniegtas PVN deklarācijas, norādot faktiski nenotikušus darījumus starp uzņēmumiem, tādējādi nelikumīgi palielināta abu uzņēmumu atskaitāmā priekšnodokļa summa un nepamatoti samazināta budžetā maksājamā PVN summa par 139 870 eiro, nodarot valstij zaudējumus minētās summas apmērā, kas joprojām nav atlīdzināta.

Par minēto spriedumu apsūdzēto aizstāvis ir iesniedzis apelācijas sūdzību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Valsts prezidents pauž bažas par vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē

Rīga, 27.nov., LETA. Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam ir pamatotas bažas par lielo vakanču skaitu Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Sabiedrība CSDD kampaņa izraisa milzu skandālu; direkcija paziņo, ka to mainīs (+VIDEO)

Pēc pārmetumiem par ieslodzīto stigmatizēšanu Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) koriģēs savas jaunās kampaņas "Laimē ceļojumu uz cietumu vai ievēro ātrumu" materiālus, liecina iestādes paziņojums tviterī.

Kriminālziņas Vai kāds darbinieks palīdzēja Kovaļovam bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma?

Pašlaik neizskatās, ka svētdien notikušajā ieslodzītā bēgšanā no Rīgas Centrālcietuma būtu palīdzējis kāds cietuma darbinieks, šorīt TV3 informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Dmitrijs Kaļins.

Sabiedrība Olainē par 7,7 milj. eiro uzbūvēts ieslodzījuma vietu darbinieku mācību centrs

Jaunās programmas ļaus nodrošināt cietumu amatpersonām un darbiniekiem specifiskas un daudzpusīgas zināšanas un prasmes.