• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kravas vilcienos konstatē 169 600 kontrabandas cigarešu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 18:44, 30.05.2023


Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, novērsušas 169 600 cigarešu jeb 8480 cigarešu paciņu kontrabandu, informēja VID pārstāvji.


Foto: Valsts policija

Cigaretes bija paslēptas kūdras brikešu un graudaugu atlikumu granulu kravās.

Pirmdien, 29.maijā, Indras muitas kontroles punktā vilciena kontroles laikā robežsargi konstatēja kontrabandas cigaretes, kas bija paslēptas kūdras brikešu kravā. Vilciena, kas iebrauca no Baltkrievijas, kontrole tika veikta kopā ar muitas amatpersonām. Tās rezultātā izņemtas 1000 paciņas cigarešu "Minsk" un "Queen" (kopā - 20 000 cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām

Savukārt piektdien, 26.maijā, Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonas veica kontroli kravas vilcienam, kas iebrauca Latvijā no Krievijas. Pārbaudot vilciena sastāvu ar kravu kontroles rentgena iekārtu, muitniekiem radās aizdomas par nedeklarētu preci vagonos ar graudaugu atlikumu granulām.

Atverot hopertipa vagonu lūkas, muitnieki konstatēja, ka granulās ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Kravā bija paslēptas 6880 paciņas cigarešu "NZ", "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 600 paciņas cigarešu "Keno" bez akcīzes nodokļa markām. Kopā tika izņemti 149 600 cigarešu jeb 7480 paciņas kontrabandas cigarešu.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.