• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izveidota darba grupa, kas padziļināti analīzēs vardarbību ģimenēs

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 23:02, 22.05.2023


Tieslietu padome šodien nolēma izveidot darba grupu, kura veiks padziļinātu analīzi par tiesu darbu lietās, kas saistītas ar vardarbību ģimenēs un draudiem personas dzīvībai vai veselībai, informēja padome.


Foto: Arhīvs.

Darba grupā piedalīsies Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesnese Ilze Celmiņa, AT Krimināllietu departamenta senatore Sandra Kaija, Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Liene Mikulāne, kā arī Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Inita Ilgaža, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas pārstāve Dana Rone un Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības koordinācijas nodaļas virsprokurore Inga Niedre.

Darba grupas uzdevums būs veikt analīzi par tiesu sistēmas darba organizācijas praksi un identificēt starpinstitucionālās sadarbības nepilnības lietās, kas saistītas ar personas aizsardzību pret vardarbību ģimenē un draudiem cilvēka dzīvībai vai veselībai. Vienlaikus darba grupa aicināta izstrādāt priekšlikumus, lai efektīvi nodrošinātu aizskarto personu tiesības uz aizsardzību minētajās lietās, kā arī pilnveidot tiesu komunikāciju krīzes situācijās.

Jau vēstīts, ka jautājums par vardarbības gadījumiem īpaši aktuāls kļuvis gan pēc tam, kad Jēkabpils novadā dzīvesbiedrs nogalināja sievieti, gan pēc zēna piekaušanas un citiem saistītajiem notikumiem Imantā, Rīgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Kriminālziņas Nedēļas nogalē novērsti 76 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās novērsusi 76 nelegālo migrantu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kriminālziņas Raidījums: Vienotība astoņus gadus bez maksas izmantojusi IT sistēmu

Partija "Vienotība" astoņus gadus bez maksas izmantojusi IT uzņēmuma "SOAAR" veidoto sistēmu vēlēšanām kongresos, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus vardarbības novēršanai

Labklājības ministrija (LM) izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus ģimenes funkcionalitātes stiprināšanai, lai novērstu un mazinātu vardarbību pret bērniem ģimenē un ārpusģimenes aprūpē, kā arī vardarbību ģimenē pret pilngadīgām personām, paredz valdības otrdien apstiprinātie noteikumi.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.

Sports Pieciem Kanādas hokejistiem uzrādīs apsūdzības par seksuālu vardarbību

Pieciem Kanādas hokejistiem, kuri pārstāvēja Kanādas valstsvienību 2018.gada pasaules junioru čempionātā, tiks uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā par notikušo 2018.gada pasaules čempionāta laikā.

Kriminālziņas No noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā vidēji gadā cieš 523 bērni

Valdība šodien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto ziņojumu par bērnu stāvokli valstī 2021. un 2022.gadā.