• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par ko šoreiz? KNAB sācis jaunu kriminālprocesu pret Ušakovu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 16:11, 16.03.2023


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis jaunu kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta (EP) deputātu, bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S).


Foto: LETA

Ušakovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņam ir piemērots aizdomās turētā statuss un lieta esot saistīta ar brīvbiļetēm pensionāriem, skolēniem, trešās grupas invalīdiem, kā arī bērniem invalīdiem Rīgas mikroautobusos.

Pēc Ušakova rīcībā esošās informācijas, procesu pret viņu iniciējusi pašreizējā Rīgas domes vadība - mērs Mārtiņš Staķis un vicemērs Vilnis Ķirsis (JV). Kā apgalvoja Ušakovs, viņuprāt, līdzekļi, kas tika iztērēti senioru, bērnu un invalīdu pārvadāšanai ir zaudējumi pilsētai, un pie zaudējumiem esot vainīgs Ušakovs.

Kā aģentūru LETA informēja "Saskaņa", partijas valde un tās frakcija Rīgas domē pauž atbalstu partijas valdes līdzpriekšsēdētājam Ušakovam un uzskata krimināllietu par ''absurdu pasūtījumu''.

''Saskaņas'' ieskatā, Ušakovs patlaban tiek vajāts, jo pēdējā laikā pašreizējā Rīgas dome esot pieņēmusi vairākus nepārdomātus un nepopulārus lēmumus, tādējādi ar krimināllietu uzmanība no tā tiek novērsta.

''Lielāku absurdu grūti iedomāties. Pēc šīs pašas loģikas pensionāru un skolēnu bezmaksas braukšana jebkuros sabiedriskā transporta veidos, bezmaksas ēdināšana bērniem, līdzfinansējums privātajos bērnudārzos un tā tālāk pēc saraksta - tas viss ir zaudējumi pilsētai,'' paziņojumā norāda partijas valde.

"Nu, ko es varu teikt - lēmums par bezmaksas transportu pensionāriem un skolēniem bija absolūti pareizs un tiesisks. Pārmest sev man nav ko, ne no tiesiskā, tā arī ne no ētiskā vai morāles viedokļa. Pat, ja šajā lietā nāksies, kā jau iepriekš tas ir bijis, saskarties ar meliem, klaju apmelošanu, es zinu, ka pierādīšu savu taisnību," norādīja Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka cīnoties pret viņu un "Saskaņu", daudz kas jau ir izdarīts, proti, no mēra amata viņu atstādināja, domi atlaida, tiesāt arī mēģināja.

"Tagad vēl jāgaida kriminālprocess par piešķirtajām brīvpusdienām bērniem skolās, jo to noteikti arī var nosaukt par zaudējumiem Rīgas domei," norādīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa pērn decembrī attaisnoja Ušakovu krimināllietā par aizliegtas videonovērošanas ierīces glabāšanu.

Prokuratūra apsūdzību Ušakovam uzrādīja 2021.gada nogalē pēc Krimināllikuma panta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu aprites aizlieguma pārkāpšanu.

2021.gada novembrī EP atcēla Ušakovam deputāta imunitāti. Ušakovs gan saglabā EP deputāta pilnvaras, jo tās ir Latvijas valsts piešķirtas viņam kā eiroparlamentārietim un neviena cita iestāde tās nevar atņemt.

KNAB 2019.gada janvārī toreizējā Rīgas mēra Ušakova darba kabinetā Rīgas domē izņēma ierīci, kas izmantojama sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas NMPD mediķim piespriesta nosacīta brīvības atņemšana par palīdzības nesniegšanu

Par jaunas sievietes atstāšanu bezsamaņas stāvoklī un palīdzības nesniegšanu Zemgales rajona tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu bijušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārsta palīgam, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kriminālziņas Vēl vienā lietā tēvam par meitas izvarošanu piespriests mūža ieslodzījums

Zemgales apgabaltiesa aprīļa sākumā 43 gadus vecam vīrietim par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu un viņas izvarošanu piespriedusi bargāko soda mēru - mūža ieslodzījumu.

Kriminālziņas Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.

Kriminālziņas Daugavpilī pie nelielā platībā degošiem atkritumiem atrasts miris cilvēks

Daugavpilī svētdienas vakarā pie nelielā platībā degošiem atkritumiem atrasts miris cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvieši pērk dārgāku sadzīves tehniku, lai to varētu salabot (+VIDEO)

Sabiedrības apziņa par ilgtspējīgu dzīvesveidu pieaug, un cilvēki kļūst arvien izglītotāki attiecībā uz to, kā viņu izvēles ietekmē vidi.

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.