• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arī apgabaltiesa noraidījusi PBK sūdzību

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 20:50, 14.03.2023


Administratīvā apgabaltiesa otrdien pilnībā noraidījusi "PBK Latvija" sūdzību par apraides atļaujas anulēšanu, informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Ivars Āboliņš.


Ilustratīvs foto.

Viņš piebilda, ka apgabaltiesas lēmumu "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) var pārsūdzēt Augstākajā tiesā, taču NEPLP rīcībā nav informācijas par to, vai kompānija vērtēs šādu iespēju.

Vienlaikus Āboliņš norādīja, ka pērn februārī apraides atļaujas Latvijā tika anulētas arī "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva".

Viņš atgādina, ka NEPLP programmai "PBK Latvija" 2021.gada oktobrī apraides atļauju anulēja par trīs būtisku likumpārkāpumu veikšanu.

Padomes ieskatā, regulāra normatīvo aktu pārkāpšana, programmai izsniegtās apraides atļaujas darbības pamatnosacījumu būtiska neievērošana, kā arī valsts un sabiedrības veselību un drošību apdraudošas informācijas paušana nav savienojama ar elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības uzdevumu - informēt, izglītot un izklaidēt auditoriju, kā arī nav savienojama ar sekmīgu un tiesisku elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbību sabiedrības interesēs.

Jau vēstīts, ka arī Administratīvās rajona tiesas noraidīja PBK prasība par telekanāla apraides atļaujas atjaunošanu, bet PBK pērn augustā to pārsūdzēja apgabaltiesā.

Apraides atļauja programmai "PBK Latvija" uz desmit gadiem tika izsniegta 2015.gada februārī.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, PBK 2020.gadā strādāja ar 4,319 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu, veidoja 12 920 eiro. Finanšu dati par 2021.gadu nav publiskoti.

PBK reģistrēts 2002.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 49 980 eiro. Vienīgais īpašnieks ir SIA "Baltijas Mediju alianse", kas uz pusēm pieder Krievijas pilsonim Aleksejam Pļasunovam un Latvijas pilsonim Oļegam Solodovam.

"Baltijas Mediju aliansei" pieder vēl vairāki mediju uzņēmumi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gulbenes novadā avārijā gājuši bojā četri pusaudži

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Latvijas Mikologu biedrība sāks apzināt līdz mūsdienām saglabāto un ar sēnēm saistīto nemateriālo kultūras mantojumu.

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).