• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kravas vilcienos atkal atrod kontrabandas cigaretes - 16 500 paciņas

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:58, 21.02.2023


Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 330 000 cigarešu jeb 16 500 paciņu kontrabandu, pavēstīja VID pārstāvji.


Foto: VID

Čuguna kravās paslēptas cigaretes palīdzēja atklāt tabakas izstrādājumu meklēšanā apmācītie muitas darba suņi.

Sestdien, 18.februārī, Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva kontroli, muitas kinologs ar tabakas izstrādājumu meklēšanas darba suni sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vagonos ar čuguna kravu konstatēja slēptas, nedeklarētas preces - cigaretes. Kopā tika izņemti 35 000 cigarešu "NZ Gold" jeb 1750 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Arī 15.februārī Indras MKP muitas kinologam, ar darba suni pārbaudot kravas vilcienu, radās aizdomas par nedeklarētām precēm vairākos vagonos. Veicot vagonu fizisko kontroli, muitas un Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja, ka zem čuguna slāņa paslēpti iepakojumi ar "Premjer" un "NZ Gold" cigaretēm. Izņemti 55 000 cigarešu jeb 2750 paciņas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 14.februārī Indras MKP, veicot vilciena sastāva pārbaudi ar dienesta suni, muitas kinologs atklāja kontrabandas cigaretes divu vilcienu sastāvos. Vienā vilcienā muitas fiziskās kontroles gaitā muitas un Valsts robežsardzes amatpersonas vagonos zem čuguna kārtas atklāja kastes, kurās atradās kopumā 210 000 cigarešu "NZ Gold", "Premjer", "Queen" un "Minsk" jeb 10 500 paciņas cigarešu. Otra vilciena kontroles rezultātā muitas amatpersonas izņēma 30 000 cigarešu "Premjer" jeb 1500 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 64 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.