• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mātei par uzbrukumu bāriņtiesas darbiniecei piespriež 5 mēnešu cietumsodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 16:01, 28.12.2022


Kurzemes rajona tiesa kādai mātei par uzbrukumu bāriņtiesas loceklei piespriedusi piecu mēnešu cietumsodu, informēja prokuratūrā.


Ilustratīvs foto.

Sieviete apsūdzēta par huligānismu, saistītu ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam un mantas tīšu bojāšanu, draudiem izdarīt slepkavību un izvairīšanos no brīvības atņemšanas soda izciešanas.

Talsu novada bāriņtiesas locekle, izpildot tiesas pieprasījumu, sagatavoja atzinumu par apsūdzētās bērna dzīvesvietas noteikšanu un viena vecāka aizgādības noteikšanu. Tas neapmierināja apsūdzēto un viņa pērn 8.decembrī nosūtīja bāriņtiesas loceklei e-pasta vēstuli, kurā izteica draudus nogalināt viņu un viņas tuviniekus, sacērtot ar cirvi un noslīcinot Daugavā.

Nākamajā dienā apsūdzētā nosūtīja bāriņtiesas loceklei vēl vienu vēstuli, kurā arī izteica draudus viņu nogalināt, apgalvojot, ka šie draudi tiks izpildīti, ja bāriņtiesas locekle neliks mierā viņas ģimeni.

Turpinot iesāktās darbības, apsūdzētā šogad 20.decembrī, huligānisku motīvu vadīta, ieradās Talsu novada bāriņtiesā, kur, kliedzot un draudot piekaut bāriņtiesas locekli, pārtrauca tur notiekošo bāriņtiesas sanāksmi.

Apsūdzētā paņēma uz galda stāvošo ūdens glāzi un uzlēja tās saturu bāriņtiesas loceklei, pēc kā aizmeta viņas virzienā no galda paņemto saldumu trauku.

Pieskrējusi pie cietušās, apsūdzētā satvēra viņu ar vienu roku pie kakla, bet ar otru aiz labās rokas, tā liedzot viņai iespēju pretoties.

Draudot cietušo nogalināt, apsūdzētā piespieda viņu pie sienas, žņaudza un raustīja līdz brīdim, kad viņas darbības pārtrauca cita bāriņtiesas locekle. Ar savu rīcību apsūdzētā nodarīja cietušajai fiziskas sāpes un maznozīmīgus miesas bojājumus, kā arī sabojāja viņas mantu, pārraujot ap kaklu aplikto zelta ķēdīti.

Pēc īstenotā uzbrukuma apsūdzētā tās pašas dienas vakarā cietušajai nosūtīja vēl vienu e-pasta vēstuli, kurā atkārtoti izteica draudus viņu nogalināt. Cietusī izteiktos draudus uztvēra reāli, un pēc notikušā uzbrukuma viņai bija pietiekams pamats baidīties, ka šie draudi varētu tikt izpildīti.

Iepriekš apsūdzētā par uzbrukumu policijas inspektorei jau tika sodīta ar īslaicīgu brīvības atņemšanu uz 20 dienām. Apsūdzētā bez attaisnojoša iemesla neieradās Iļģuciema cietumā, kā arī Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā nevērsās tiesā ar lūgumu atlikt sprieduma izpildi, tā izvairoties no brīvības atņemšanas soda izciešanas.

Prokurora skatījumā, pirmās instances tiesas spriedums ir pamatots. Prokurors ir gandarīts par to, ka tiesas asi reaģē uz uzbrukumiem, kas vērsti pret tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem, un šādos gadījumos piemēro reālu brīvības atņemšanas sodu.

Spriedumu vēl iespējams pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.