Tiešām?! 2 policistiem par cigarešu tirgoņu piesegšanu sods-sabiedriskais darbs

Kriminālziņas
LETA 20:03, 29.11.2022 0

Ekonomisko lietu tiesa 21.novembrī diviem policistiem par cigarešu tirgoņu piesegšanu un kukuļņemšanu piesprieda sabiedrisko darbu uz 200 un 280 stundām, noskaidroja tiesā.

 
Foto: Valsts policija

Kukuļņemšanā apsūdzēti ir Olaines policijas inspektors A. A. un Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas inspektors S. S.

A. piespriests sabiedriskais darbs 280 stundu apmērā. Savukārt S. sabiedrisko darbu 200 stundu apmērā.

Tāpat abām amatpersonām liegts iespēja strādāt policijā divus gadus.

Abas amatpersonas tiek sauktas pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 320.panta trešajā daļā paredzētā sevišķi smagā nozieguma izdarīšanu - kukuļņemšanu.

S. un A. apsūdzēti par to, ka, būdami valsts amatpersonas, ilgstošā laika posmā, izmantojot savu dienesta stāvokli, personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās pieņēma kukuli 1800 eiro apmērā.

Viņi pieļāvuši bezdarbību kukuļdevēja interesēs, proti, nepārbaudīja, neaizturēja un nesodīja viņu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu tirdzniecību.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.