• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Amerika atklāj latviešu kino (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:51, 17.11.2023


Konkurence kino pasaulē ir milzīga, un šādi apjomīgi projekti ir iespējami tikai tad, ja apvienojam trīs Baltijas valstu spēkus.


Filmas

Jau sestais Ņujorkas Baltijas filmu festivāls (NY BFF), piedāvājot jaunākās filmas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas notiek gan klātienē, gan ASV teritorijā pieejamā tiešsaistes platformā līdz 19. novembrim.

Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma komentē: „Ņujorkas Baltijas filmu festivāls ir vērtīga iniciatīva, kas aizsākās Latvijas Simtgades gadā un izaudzis par plašāko Baltijas filmu skati ASV, piedāvājot filmas gan klātienē, gan tiešsaistē. Būtiski, ka festivāls top, sadarbojoties gan Baltijas valstu diplomātiem, gan Baltijas valstu kino centriem – NKC, Lietuvas kino centram un Igaunijas filmu institūtam. Pateicoties Ņujorkas Skandināvu nama nesavtīgajam atbalstam, ik gadu šīs pasaules metropoles centrā ir iespēja piedāvāt Baltijas valstu filmu izlasi, rīkot tematiskas diskusijas, piesaistot daudzveidīgas auditorijas uzmanību. Konkurence kino pasaulē ir milzīga, un šādi apjomīgi projekti, īpaši ASV, ir iespējami tikai tad, ja apvienojam trīs Baltijas valstu spēkus. Priecājos, ka Baltijas Ņujorkas filmu festivāls nu jau kļuvis par stabilu tradīciju.”

Pirmais Latvijas kino, ar ko satiksies šāgada Ņujorkas Baltijas filmu festivāla skatītāji klātienē, bija īsfilmu antoloģija "Kolektīvs" (2023) – sešas ļoti atšķirīgas spēles īsfilmas par Dziesmu svētku tematiku (tās veidojuši režisori Aiks Karapetjans, Edgars Kaupers, Oskars Rupenheits, Papa Chi, Marta Elīna Martinsone un Mārtiņš Grauds).

Ziemeļamerikas pirmizrādi piedzīvos Ināras Kolmanes spēlfilma "Mātes piens" (2023) – starptautiski pazīstamajā Noras Ikstenas romānā balstītais mātes un meitas stāsts Latvijas vēstures griežos; tiešsaistē visā Amerikā.

Latvija kā kopražojuma partneris piedalījusies Igaunijas spēlfilmā "Aptiekārs Melhiors" (2022), kam uzņemti arī divi turpinājumi, klātienes seansā tiks demonstrēta filma "Aptiekārs Melhiors: Bendes meita" (2022), bet tiešsaistes seansos – visas trīs filmas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī