• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Japāna palaiž zondi uz Mēnesi

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 06:47, 07.09.2023


Japāna ceturtdien palaida zondi uz Mēnesi, nesējraķetei ar to startējot no Tanegasimas kosmodroma valsts dienvidrietumos.


twitter.com/JAXA_en
Foto: twitter

Starts no Tanegasimas salas iepriekš vairākas reizes bija atlikts nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ.

Raķete transportē nolaišanās aparātu SLIM, kuru izstrādājusi Japānas Aeronautikas un kosmosa izpētes aģentūra (JAXA), lai izmēģinātu tehnoloģijas precīzijas nolaišanās veikšanai uz Mēness virsmas.

Veiksmīgas nolaišanās uz Mēness gadījumā Japāna kļūs par piekto valsti, kas to sasniegusi. Izpētes aparātus uz Mēness līdz šim spējušas nogādāt ASV, Padomju Savienība, Ķīna un kopš šī gada 23.augusta arī Indija.

Japāna ir izplānojusi, ka SLIM ieies Mēnes orbītā pēc apmēram trim vai četriem mēnešiem, bet sasniegs Mēness virsmu pēc četriem līdz sešiem mēnešiem.

Dati, ko Japāna savāks uz Mēness, tiks izmantoti ASV vadītajā projektā "Artemis", kura mērķis ir līdz 2025.gadam nosūtīt pilotētu misiju uz Mēnesi un veicināt Mēness izpēti. Projekta ilgtermiņa mērķis ir cilvēku veikta Marsa izpēte.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Folkloras kopa «Upīte» no Balviem laidusi klajā jaunu hītu (+VIDEO)

Dziesma "Staceja" palīdz ieskatīties savas dvēseles dziļumos.

Kultūra ABBA mūziķis un tūkstošiem mākslinieku brīdina par mākslīgā intelekta draudiem

Tūkstošiem mākslinieku, tajā skaitā grupas ABBA mūziķis Bjērns Ulveuss, Holivudas aktrise Džuljana Mūra un Nobela prēmijas laureāts Kadzuo Isiguro, parakstījuši paziņojumu, kurā brīdina par mākslīgā intelekta draudiem radošajām industrijām.

Kultūra Šī gada «‎BILDES»‎ īpaši priecē līdzjutējus (+VIDEO)

Mūzikas un mākslas festivāls, kas blūza tradīciju Latvijā kopj jau no 90. gadiem, ikreiz klausītājiem sagādā pārsteigumus.

Kultūra Nesaskata likuma pārkāpumus LTV «Kultūršoka» vēstulē režisoram Hermanim

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nesaskata Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma pārkāpumus Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" vēstulē Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Lasiet arī

Pasaule Japānas ziemeļus skārusi tropiskā vētra «Marija»

Japānas ziemeļus pirmdien skārusi tropiskā vētra "Marija", atnesot spēcīgus nokrišņus un izraisot gaisa satiksmes traucējumus.

Pasaule Japāna emitē jaunas banknotes ar 3D hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu

Japāna trešdien izlaida pirmās jaunās banknotes pēdējo 20 gadu laikā, kas ir aprīkotas ar trīsdimensionālu hologrammu tehnoloģiju pret viltošanu.

Sabiedrība Latvijas studenti var pieteikties trim Japānas valdības stipendijām 2025.gadam

Latvijas studenti un jaunieši līdz 10.jūnijam var pieteikties trim Japānas valdības stipendijām 2025.gadam.

Pasaule Iekrituši okeānā divi Japānas militārie helikopteri

Klusajā okeānā sestdienas vakarā iekrituši divi Japānas militārie helikopteri, kuros atradās pavisam astoņi apkalpes locekļi, no kuriem viens gājis bojā, bet septiņi pazuduši bez vēsts, svētdien paziņoja Japānas Aizsardzības ministrija.