• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Svētdien Brīvdabas muzejā ielīgos Jāņus

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 22:56, 12.06.2023


Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Jāņu ielīgošana notiks svētdien, 18.jūnijā, no plkst.12.00 līdz plkst.15.00, informēja muzeja komunikācijas projektu vadītāja Līga Rimšēviča.



Būs Jāņu lustes kopā ar Lēdurgas folkloras kopu "Putni", sarunas ar zāļu sievu Zeltīti Kavieri, vainagu pīšanas darbnīca ar meistarīgo pinēju Margitu Porieti. No plkst.14 stāsti par Jāņu paražām, ticējumiem un sadziedāšanās kopā ar Brīvdabas muzeja saimi.

Savukārt muzeja lauku ekspozīcijā Rucavā Papes "Vītolniekos" plaša autentiska Jāņu ielīgošana kopā ar Rucavas sievām būs 22.jūnijā no plkst.17 līdz saullēktam plkst.4.30.

Pasākums sāksies ar zāļu lasīšanu, vainagu pīšanu un svinību vietas pušķošanu. Plkst.19 notiks "Vītolnieku" mazā ceļveža prezentācija. Tai sekos Jāņu tēva un Jāņu mātes apdziedāšana, cienāšana ar sieru un alu. Plkst.21 visi tiks aicināti doties uz jūras krastu, lai gatavotos saulrietam un ar dziesmām pavadītu sauli. Tad lāpu gājiens atpakaļ uz "Vītolnieku" sētu.

Plkst.23 ugunskurs un zaļumballe "Vītolnieku" sētā. No plkst.4 saules sagaidīšana un sveikšana. Jāņu svinēšanā piedalīsies Rucavas etnografiskais ansamblis, folkloras kopa "Vēlava", Krotes folkloras kopa, kapela "Paurupīte", Rucavas pamatskolas folkloras kopa "Ķocītis", Rucavas muzikanti.

Pasākumu organizē un atbalsta Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Valsts kultūrkapitāla fonda, Rucavas tradīciju klubs, Rucavas kultūrtelpas attīstības biedrība, Rucavas kultūras nams.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

Sabiedrība Jāņos sāks skaidroties un kļūs siltāks

Jāņu nakts visā Latvijā gaidāma mākoņaina, turklāt vietām līņās, bet Jāņu dienā laika apstākļi sāks skaidroties un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Iedzīvotājus aicina rūpēties par savu drošību Jāņu brīvdienās

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) aicina iedzīvotājus Jāņu brīvdienās rūpēties par savu drošību, lai izvairītos no nevajadzīgām traumām un nelaimes gadījumiem.

Sabiedrība Jāņu naktī līst vidēji reizi trijos gados

Varbūtība, ka Jāņu naktī konkrētā vietā līst, valstī vidēji ir 30%, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.