• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šomēnes kino rādīs igauņu multfilmu «Kaka, pavasaris un draugi» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 05:37, 01.04.2023


Latvijas kinoteātros no 14.aprīļa būs skatāma animācijas filma "Kaka, pavasaris un draugi", informēja filmas veidotāju pārstāve Alise Podniece.



Iedzīvināto stāstu autors ir Latvijā iecienītais un pasaulē atzītais igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks. Pilnmetrāžas animācijas filmā, kas veidota pēc Kivirehka grāmatām "Kaka un pavasaris", "Karnevāls un kartupeļu salāti" un "Spoks un Feisbuks", galvenajās lomās animēti no Kivirehka stāstiem zināmie tēli: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi personāži.

Varoņu balsis iedzīvina latviešu aktieri Annija Putniņa, Artis Robežnieks, Armands Berģis, Aija Dzērve, Edgars Lipors, Valdis Vanags un Laila un Jānis Kirmuškas. Pats stāstu autors Kivirehks līdzās filmas animācijas varoņiem debitē aktiermeistarībā.

Filmu caurstrāvo Kivirehkam raksturīgais siltais un drosmīgais humors, asprātīgi savijot kopā bērnu neierobežotās fantāzijas lidojumu un ikdienas dzīvi mūsdienu pasaulē. "Kaka, pavasaris un draugi" stāsta par ilgām, draudzību, ģimeni, mīlestību un arī bailēm, maziem un lieliem skatītājiem ļaujot izdzīvot plašu emociju spektru.

Animācija veidota piecās formās, sākot no klasiskās Volta Disneja filmu skolas animācijas līdz mūsdienīgiem digitāliem "3D" risinājumiem un pat patlaban visprogresīvākajai leļļu animācijas tehnoloģijai.

Filmas "Kaka, pavasaris un draugi" režisori ir Renē Vilbre, Mēlis Aruleps, Oskars Lehemā, Miks Mēgi un Heiki Ernits.

Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. Filmai oriģinālmūziku radījuši pieci komponisti: latviešu komponists Rihards Zaļupe un igauņi Tonu Rādiks, Jānuss Nogisto, Stens Olle Moldaus un Rasmuss Lils.

"Kaka, pavasaris un draugi" pirmizrādi piedzīvoja Igaunijā, kur to līdz šim noskatījušies vairāk nekā 40 000 skatītāju. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 15.aprīlī plkst.11 kinoteātrī "Forum Cinemas", bet no 14.aprīļa animācijas filma būs skatāma seansos visā Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.