• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šomēnes kino rādīs igauņu multfilmu «Kaka, pavasaris un draugi» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 05:37, 01.04.2023


Latvijas kinoteātros no 14.aprīļa būs skatāma animācijas filma "Kaka, pavasaris un draugi", informēja filmas veidotāju pārstāve Alise Podniece.



Iedzīvināto stāstu autors ir Latvijā iecienītais un pasaulē atzītais igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks. Pilnmetrāžas animācijas filmā, kas veidota pēc Kivirehka grāmatām "Kaka un pavasaris", "Karnevāls un kartupeļu salāti" un "Spoks un Feisbuks", galvenajās lomās animēti no Kivirehka stāstiem zināmie tēli: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi personāži.

Varoņu balsis iedzīvina latviešu aktieri Annija Putniņa, Artis Robežnieks, Armands Berģis, Aija Dzērve, Edgars Lipors, Valdis Vanags un Laila un Jānis Kirmuškas. Pats stāstu autors Kivirehks līdzās filmas animācijas varoņiem debitē aktiermeistarībā.

Filmu caurstrāvo Kivirehkam raksturīgais siltais un drosmīgais humors, asprātīgi savijot kopā bērnu neierobežotās fantāzijas lidojumu un ikdienas dzīvi mūsdienu pasaulē. "Kaka, pavasaris un draugi" stāsta par ilgām, draudzību, ģimeni, mīlestību un arī bailēm, maziem un lieliem skatītājiem ļaujot izdzīvot plašu emociju spektru.

Animācija veidota piecās formās, sākot no klasiskās Volta Disneja filmu skolas animācijas līdz mūsdienīgiem digitāliem "3D" risinājumiem un pat patlaban visprogresīvākajai leļļu animācijas tehnoloģijai.

Filmas "Kaka, pavasaris un draugi" režisori ir Renē Vilbre, Mēlis Aruleps, Oskars Lehemā, Miks Mēgi un Heiki Ernits.

Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. Filmai oriģinālmūziku radījuši pieci komponisti: latviešu komponists Rihards Zaļupe un igauņi Tonu Rādiks, Jānuss Nogisto, Stens Olle Moldaus un Rasmuss Lils.

"Kaka, pavasaris un draugi" pirmizrādi piedzīvoja Igaunijā, kur to līdz šim noskatījušies vairāk nekā 40 000 skatītāju. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 15.aprīlī plkst.11 kinoteātrī "Forum Cinemas", bet no 14.aprīļa animācijas filma būs skatāma seansos visā Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Interesanti fakti Mainīs makšķerniekiem atļauto paturamo zivju loma apjomu

Valdībā otrdien atbalstīja grozījumus makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, mainot atsevišķām zivju sugām atļauto paturamā loma apjomu, informēja Zemkopības ministrija (ZM).

Pasaule Baltkrievijā piespriež divu gadu cietumsodu telekanāla «Belsat» līdzstrādniecei

Baltkrievijas tiesa piespriedusi divu gadu cietumsodu kādai galvaspilsētas Minskas iedzīvotājai par to, ka viņa sadarbojusies ar Polijā strādājošo telekanālu "Belsat", kas ir opozīcijā Aleksandra Lukašenko režīmam.

Sabiedrība Valdība atbalsta Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu

Ministru kabinetā otrdien apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu.