• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavas un Bauskas novados varēs skatīties amatierteātru izrādes

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 21:20, 25.11.2022


Nedēļas nogalē Jelgavas un Bauskas novados varēs skatīties amatierteātru izrādes, ziņo pašvaldībās.


Ilustratīvs foto.

Jelgavas novada amatierteātru festivāls notiks piektdien, 25.novembrī un sestdien, 26.novembrī. Izrādes abas festivāla dienas būs skatāmas Vircavas Tautas namā.

Festivālu atklās ar mākslinieka Arvīda Spertāla 125 gadu jubilejas piemiņas pasākumu, kur būs iespēja noskatīties viņam veltītu dokumentālo filmu "Spertāla kapričo".

Mākslinieks, scenogrāfs un gleznotājs Spertāls (1897-1961) 20.gadsimta 20.-30. gados bija Jelgavas teātra dekorators, 1946.-1953.gadā - tagadējā Latvijas Nacionālā teātra galvenais mākslinieks un 1945.-1961.gadā - Latvijas Mākslas akadēmijas Teātra glezniecības darbnīcas vadītājs. Filmas scenārija autore un režisore ir Dace Micāne-Zālīte, operators un videomākslinieks Artūrs Lapinskis. Filmas muzikālajam noformējumam izmantoti fragmenti no pianista Eduarda Griežņa soloalbuma.

Pēc filmas, plkst.19.30 varēs noskatīties Vircavas amatierteātra "Bīne" izrādi "Ķīnas vāze". Lugas autors ir Mārtiņš Zīverts, režisore Sarmīte Sustrupe. Savukārt sestdien novada amatierteātri izrādīs četras izrādes, no kurām pirmā sāksies plkst.12, bet festivāls noslēgsies ar balvu pasniegšanu pasākumā plkst.20.30.

Bauskas novada amatierteātru skate arī norisināsies divas dienas. Sestdien, 26.novembrī - Īslīces kultūras namā, kur būs skatāmas piecas izrādes, piemēram, plkst.10 Džanni Rodari "Sīpoliņš" Īslīces kultūras nama amatierteātra "Dadži" iestudējumā, bet svētdien, 27.novembrī Vecumnieku kultūras namā - pat septiņas izrādes, piemēram, plkst.16.50 Rūdolfa Blaumaņa luga "Kā vecais Zemītis pašu nelabo redzējis" Kurmenes kultūras nama amatierteātra "Kurmītis" iestudējumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.