• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kuldīgā notiks ukraiņu-latviešu mūziķu koncertsērija Roku rokā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 21:13, 09.11.2022


No novembra līdz nākamā gada janvārim Kuldīgā notiks koncertsērija "Roku rokā", kurā latviešu mūziķi uzstāsies kopā ar ukraiņu mūziķiem, kas Latvijā nonākuši, atstājot kara plosīto Ukrainu.


Publicitātes foto.

Koncertsērijas "Roku rokā" trīs koncerti būs mūzikā pausts atbalsts Ukrainai un vienlaikus arī brīnišķīgs muzikāls ceļojums jaunradītā ukraiņu-latviešu mūzikas pasaulē.

Piektdien, 25.novembrī, plkst.18 Kuldīgas Jauniešu mājā varēs klausīties muzikālo apvienību "Shakima trio", kuras sastāvā ir ukraiņu mūziķe Šakima Garunts, ģitārists Jānis Runģis un basģitārists Ainārs Majors. Dziedātāja, folkloriste un vijolniece Garunts ir apveltīta ar daudzkrāsainu balsi, ar kuru ieskandina dažādu stilu mūziku. Ģitārists Ruņģis, kas apvienībā "Shakima Trio" veido gan ritma pasauli, gan dažādus melodiskos slāņus, ir viens no savas paaudzes spožākajiem džeza un laikmetīgās mūzikas improvizētājiem Latvijā. Savukārt Majors, daudzveidīgs stīgu instrumentu profesionālis, spēlē basu un ir mākslinieciskais producents. Grupa pārstāv pasaules mūzikas un ethno ambient stilu. Koncertā Kuldīgā mūziķi prezentēs savu tikko iznākušo albumu.

Piektdien, 16.decembrī, plkst.18 "Klavins Piano" koncertzālē varēs klausīties īpaši šim projektam izveidotu trīs mūziķu apvienību, kas atskaņos Ziemassvētku mūzikas klasiskās melodijas un ukraiņu tradicionālo ziemas saulgriežu mūziku.

Apvienības sastāvā ir jaunā, talantīgā pianiste no Kuldīgas - Evija Auziņa, kas ar panākumiem piedalījusies daudzos konkursos un festivālos Latvijā un ārvalstīs un patlaban koncentrējas uz kamermūziku. Evijas izpildījumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Kuldīgā ražotā, ekstraordinārā instrumenta - klavieru Una Corda - skanējumu. Ukrainu mūziķu apvienībā pārstāvēs vijolniece Ņina Khanetska, kas strādājusi Harkivas un Čerņigivas simfoniskajos orķestros, bet pašlaik strādā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvā, kā arī etnomūziķe Darja Leleko, kas koncertā spēlēs ukraiņu tradicionālo mūzikas instrumentu bandūru un dziedās. Leleko ieradusies Latvijā no Mikolajivas, kur bijusi aktrise Mikolajivas drāmas un muzikālajā teātrī. Viņa spēlē bandūru no desmit gadu vecuma un ir īstena šī instrumenta vēstnese.

Piektdien, 13.janvārī, plkst.18 Kuldīgas Kultūras centrā uzstāsies latviešu - ukraiņu mūziķu grupa "Varakuta". Katrai no "Varakuta" dalībniecēm ir bijis savs ceļš mūzikā un līdz ar to arī savs unikāls skanējums un pieeja - džezs, estrādes mūzika, autentiska tautas mūzika, kormūzika vai pat rokmūzika. "Varakuta" sastāvā ir latviešu mūziķe ar saknēm Ukrainā Katrīna Gupalo un ukraiņu dziedātājas Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jacenko un Larisa Šelesta, kuras kopā pirmo reizi uzstājās Osokina Brīvības festivālā Ukrainai, kas notika šovasar. Koncertā skanēs romantiskas, emocionālas, enerģiskas un pacilājošas ukraiņu dziesmas, romances un tautasdziesmas, kā arī īpaši dvēseliskas latviešu autoru kompozīcijas.

Visi koncerti notiks bez maksas. Koncertu laikā būs iespēja ziedot Kuldīgas novadā nonākušo ukraiņu ģimeņu atbalstam. Koncertsēriju rīko Kuldīgas novada pašvaldības Kultūras nodaļa, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.