• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 13:05, 11.09.2024


Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.


Spēles progress tiek balstīts uz soļiem, kurus spēlētājs veic savās ikdienas gaitās.

Latviešu mākslinieka Emīla Medņa un somu programmētāja Sami Pentti dibinātā spēļu uzņēmuma “Not a Cult Oy” izstrādātā mobilā daudzspēlētāju tiešsaistes lomu spēle “WalkScape” motivē vairāk staigāt.

Šobrīd WalkScape ir vairāk nekā 10 tūkstoši spēlētāju, starp kuriem daudzi meklē papildu motivāciju ikdienā būt fiziski aktīvākiem. Tiem, kuri jau ir apmierināti ar savu fitnesa līmeni, spēle dod iespēju savus ikdienas soļus pārvērst papildu progresā spēles veidolā, ziņo vietne labsoflatvia.lv.

Nesen veiktā spēlētāju aptauja rāda, kādu ietekmi “WalkScape” ir radījusi uz ikdienas soļu apjomu: vidēji spēlētāji novēro soļu pieaugumu par 80%. Apkopojot datus, vidēji spēlētājiem pirms spēlēšanas ikdienas soļi bijuši 6331, taču pēc vairāku mēnešu spēlēšanas – 11,4 tūkstoši soļu. Protams, ne visi spēlētāji novēro soļu pieaugumu, bet tāpat iegūst papildus izklaidi savā ikdienā.

Iedvesma spēlei ņemta no spēles “RuneScape”, taču galvenā atšķirība ir tāda, ka spēles progress tiek balstīts uz soļiem, kurus spēlētājs veic savās ikdienas gaitās. Tas nozīmē, ka, lai attīstītu savu tēlu, ir jāstaigā, taču atšķirībā, piemēram, no “Pokemon Go”, spēle neizmanto GPS, bet gan telefona soļu skaitītāju. Līdz ar to “WalkScape” var spēlēt, arī staigājot iekštelpās. Atšķirībā no citām staigāšanā balstītām spēlēm, “WalkScape” neprasa pārlieku daudz uzmanības telefona ekrānam. Spēles darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā. Spēli var aizvērt un atvērt tikai pastaigas beigās, lai redzētu iegūto progresu. Par labu šādam spēles virzienam lemts, lai spēlētāji varētu izbaudīt laiku, dodoties pārgājienos, pavadot laiku ar ģimeni un visādi citādi esot saskarsmē ar reālo dzīvi.

Šobrīd spēlētājam pieejamas deviņas dažādas prasmes, ko spēlē attīstīt, piemēram, makšķerēšanu, veiklību, galdniecību un citas. “WalkScape” radītā pasaule saucas “Arenum”, un pašlaik spēlētājiem pieejami pirmie trīs reģioni – ziemeļu zeme Džarvonija, purvainā Trellinas-Erdvaisas lielhercogiste un zemūdens Sirentija. Pasauli iespējams atklāt un izpētīt, staigājot pa dažādām vietām, pildot uzdevumus un atklājot noslēpumus.

Nākotnē “WalkScape” izmantos līdzīgu peļņas modeli kāds ir “RuneScape”. Par brīvu visiem būs pieejama spēles pamatversija, bet, ja spēlētāji vēlēsies piekļūt visam spēles saturam, tad būs jāmaksā ikmēneša maksa. Būs arī pieejama iespēja iegādāties pilnu spēles vienspēlētāja versiju par vienreizēju maksājumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Uzstādīti četri torņi Latvijas-Baltkrievijas robežas novērošanai Daugavas posmā

Uzlabojot valsts robežas aizsardzību Daugavas posmā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, šobrīd ir uzstādīti četri no sešiem torņiem robežas novērošanai, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.