• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 77% autovadītāju izmanto mobilo telefonu pie stūres

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 09:17, 08.09.2024


Lielākā daļa autovadītāju jeb 77% izmanto viedtālruni, atrodoties pie stūres, aģentūru LETA informēja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.



Tikai 23% šogad aptaujāto Latvijas autobraucēju apgalvo, ka, esot pie stūres, neizmanto mobilo telefonu. Salīdzinājumam - pērn 27% autovadītāju varēja teikt, ka vadot automašīnu, viedtālruni neizmanto.

Visbiežāk jeb 58% no aptaujātajiem autovadītājiem viedtālruni izmanto navigācijai. Tikmēr 39% autovadītāju norāda, ka izmanto tālruni tikai zvaniem "brīvroku" sistēmā, bet virkne autovadītāju nosauc arī citas viedtelefona funkcijas, kas tiek izmantotas, neraugoties uz to, ka viņi atrodas pie stūres.

Piemēram, 12% aptaujāto atzina, ka sazvanās telefoniski arī bez "brīvroku" sistēmas, bet 14% - ka braucot pie stūres mēdz tajā meklēt un atskaņot mūziku. Izteikti vairāk mūzikas meklētāju ir vīriešu vidū (18%), kamēr sievietes šajā jomā grēko salīdzinoši retāk (10%).

Aptaujas dati atklāj, ka vēlme viedtālrunī atrast un atskaņot mūziku ir biežāk izteikta gados jauniem šoferiem - 41% aptaujāto autobraucēju līdz 25 gadu vecumam atzina, ka mēdz šādi rīkoties.

Vēl 7% atzina, ka, braucot pie stūres, raksta īsziņas vai "čato" citās saziņas vietnēs, bet 9% - ka mēdz ierakstīt balss ziņas. 4% atzina arī, ka, braucot pie stūres, mēdz uzņemt arī pa kādai pašbildei.

Aptaujas dati liecina, ka 11% autovadītāju atzīst, - lai arī paši neesot piedzīvojuši bīstamas situācijas uz ceļa viedtālruņa izmantošanas dēļ, ar to ir saskārušies viņa draugi vai radinieki. Tikmēr 6% norādīja, ka viedtālruņa lietošanas rezultātā, ir teju notriekuši gājēju.

"If" veiktajā aptaujā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā piedalījās nedaudz vairāk nekā 3000 respondentu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī

Ekonomika EP prasa visu ražotāju mobilos tālruņus aprīkot ar vienotu lādētāju

Eiropas Parlaments (EP) šodien plenārsēdē apstiprināja savu nostāju sarunās ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdībām par grozīto Radioiekārtu direktīvu, uzsverot nepieciešamību visu ražotāju mobilajiem tālruņiem, planšetdatoriem un citām ierīcēm aprīkot ar vienotu lādētāju.