• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien gleznainajā Mores pagastā tiks aizvadīti jautri ģimenes svētki (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 07:31, 17.08.2024


Gaidāmas dabas meistarklases, leļļu teātra izrāde un pat putu ballīte.


Mores iemītniekiem augustā patīk rīkot trokšņainas ballītes.

Ar ko pērt sievas, vīrus un bērnus? To varēs uzzināt pirts slotu siešanas darbnīcā. No kuriem pļavas augiem darināt kroņus, un kurus labāk neaiztikt? To varēs apgūt "Kroņu darbnīcās". Un vēl - gan lieli, gan mazi varēs piedalīties "Pļavas stafetēs", spēlējot brīvdabas boulingu starp siena ķīpām, "Desas" uz koka bluķiem, kā arī citas spēles. Dabas meistarklases Mores pagasta svētku laikā sestdien, 17.augustā, rīkos vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Sestdien, 17.augustā, Siguldas novada Morē atzīmēs desmitos Mores pagasta svētkus. Programma norisināsies dienas garumā - sāksies plkst.12 ar svētku atklāšanu un turpināsies ar dažnedažādām aktivitātēm, kas piemērotas gan lieliem, gan maziem. Piemēram, gaidāmas dabas meistarklases, leļļu teātra izrāde un pat putu ballīte! Pēcpusdienā, plkst.17, Mores estrādē notiks amatiermākslas kolektīvu muzikālais uzvedums "Visa dzīve man viens ceļojums!", savukārt plkst.19 vakara koncerts ar Roberto Meloni un Rodrigo Manfrinatti, un plkst.21 gaidāma zaļumballe, kurā uzstāsies grupa "Galaktika".

Ar ko pērt sievas, vīrus un bērnus?

"Dabas meistarklases Mores pļavās ir veidotas tā, lai būtu saistoši tajās piedalīties visai ģimenei - pavadīt laiku svaigā gaisā, vienlaikus iepazīstot vērtīgos augus, kas atrodami Latvijas pļavās," par gaidāmo pasākumu stāsta vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. "Piemēram, visa ģimene varēs iesaistīties "Pļavas stafetēs", uztaisīt ģimenes kroņus no Gaujas Nacionālā parka pļavās augošajiem vērtīgajiem augiem - vienlaikus uzzinot, kā tos sauc! -, un arī apgūt jaunas prasmes un zināšanas no pirtnieces par ģimenēm piemērotākajām slotiņām un augiem. Tā nu varēs noskaidrot, ar ko labāk pirtī pērt sievas, vīrus un bērnus, un kāda ir katra slotiņā ievītā auga iedarbība."

Dabas meistarklases Mores pļavās piedāvā vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" (no plkst.13 līdz 17):

-Kroņu darbnīcas - rotājies ar Mores pļavu augiem! Kroņu gatavošanas darbnīcu vadīs "Mammamuntetiem.lv" māksliniece Kristīne Lasmane. Varēs uzzināt un iemācīties pļavās augošo augu nosaukumus!

-Pļavas boulings, stafetes un spēles starp siena ķīpām un koka bluķiem. Jā, jautras rotaļas var sarīkot arī pļavā, izmantojot dabā pieejamos materiālus! Par dalību stafetēs iespēja saņemt Skrīveru saldumus.

-Ar kādām pirts slotiņām pērt sievas, vīrus un bērnus? Kuram derēs spriganās bērzu, čaukstošās apses, maģiskās vībotņu un smaržīgās liepziedu slotiņas? Kā pareizi siet slotiņas, varēsi uzzināt pirts slotu siešanas darbnīcā pie pirtnieces Līgas Rozes-Kļaviņas. Tāpat varēs uzzināt par pirts slotās sienamajiem piemērotākajiem augiem sievietēm, vīriešiem, bērniem, kā arī to, ko vēl var pagūt sasiet slotās augustā un varbūt pat rudenī?


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Interesanti fakti Latvietis izstrādājis datorspēli, kas mudina staigāt (+VIDEO)

Darbības, piemēram, cirst kokus, ir iespējams uzstādīt pirms došanās pastaigā.

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Lasiet arī

Sports Olimpisko spēļu Latvijā pārskatāmā nākotnē nebūs

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien paziņoja par sarunu sākšanu ar Franciju un ASV par attiecīgi 2030. un 2034.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, tādējādi Zviedrija ar partneri Latviju nepretendēs uz 2030.gada spēļu rīkošanu.

Sabiedrība Siguldas novadā pirmajā semestrī vidusskolēnu stipendijās izmaksās 9000 eiro

Siguldas novada pašvaldība šī mācību gada pirmajā semestrī vidusskolēnu stipendijās plāno izmaksāt teju 9000 eiro, aģentūru LETA informē pašvaldība.

Sabiedrība Gaujas nacionālais parks kļūs par Latvijas pirmo bioreģionu (+VIDEO)

Pie Latvijas garākās upes tiks veicināta dabas daudzveidība.

Sports Ja gribam olimpiskās spēles, tad Siguldas bobsleja trasē jāiegulda miljoni eiro

Ja Latvija iesaistīsies 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā, uzņemot sacensības Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē, tad šī objekta rekonstrukcijā būs jāiegulda apmēram 58 miljoni eiro, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Vladimirs Šteinbergs.