• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vasara ietekmējusi pārtikas patērētāju paradumus Baltijas valstīs (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 09:36, 14.08.2024


Igauņi, līdztekus veselīgākām izvēlēm, iepirkumu grozu papildina arī ar čipsiem.


Saldējums ir sezonas produkts numur viens visā Baltijā.

Vasaras sezona rit pilnā sparā un ienes arī būtiskas izmaiņas iedzīvotāju pirkumu paradumos Baltijas valstīs.

Visbiežāk Baltijas valstu iedzīvotāji vasarā pasūta uzkodas, kā arī svaigus augļus un dārzeņus, taču pārtikas grozā starp kaimiņiem izceļamas arī būtiskas nianses. Piemēram, Igaunijā vērojama izteikta pāreja no tradicionālajiem piena produktiem uz vieglākiem biezpiena izstrādājumiem un uzkodām. Latvijā, līdzīgi kā Igaunijā, piena produktu pasūtījumu skaits vasarā samazinās. Savukārt lietuvieši atšķiras no saviem Baltijas kaimiņiem un ir īpaši aizrautīgi piena produktu patērētāji, vasarā regulāri iegādājoties, pienu, skābo krējumu un sieru.

Attiecībā uz svaigo produkciju gan Latvijā, gan Lietuvā īpaši pieprasīti ir tomāti un gurķi. Tikmēr igauņi, līdztekus veselīgākām izvēlēm, iepirkumu grozu papildina arī ar čipsiem un gatavām uzkodām. Vienlaikus pēdējo trīs gadu laikā visās kaimiņvalstīs novērojams augu izcelsmes produktu popularitātes pieaugums.

Latvieši un igauņi dod priekšroku pārbaudītām un klasiskām vērtībām - vaniļas saldējumam kraukšķīgā vafeļu konusā. Tikmēr lietuviešu visiecienītākā izvēle ir unikāls un atsvaidzinošs melleņu-citrona garšas saldējums.