• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tūrisma eksperts skaidro, kāpēc latviešiem patīk Ēģiptē (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 12:26, 10.08.2024


Vasara ir īstais laiks, kad baudīt šo zemi.


Šarmelšeihā ir aktīva dzīve.

Parasti Ēģipte tiek uzskatīta par viegli pieejamu galamērķi, kur baudīt sauli ziemas sezonā. Taču kopš šīs vasaras senā brīnumu zeme ceļotājiem Latvijas ceļotājiem ir pieejama arī vasaras mēnešos. Tūrisma operatori piedāvā ceļojumus uz Šarm eš Šeihu katru nedēļu no Rīgas un Viļņas. Ēģipte vasarā ir iespēja izvairīties no pūļiem Eiropas dienvidvalstīs un arī ietaupīt par ceļošanu.

Vasarā tur ir par 150 stundām vairāk saules nekā Latvijā, un dienā - par 4 stundām vairāk gaismas nekā ziemā. Maģiski silta un krāsaina jūras pasaule, mazāk cilvēku, izdevīgākas viesnīcu cenas un garšīgie mango ir daži no iemesliem, kāpēc turp doties vasarā.

Rihards Pugulis-Fogels, tūrisma eksperts komentē: “Ēģipte vasarā piedāvā augstāka līmeņa viesnīcas, piemēram, Rixos, Coral Sea, Savoy, Jaz Hotel tīkla viesnīcas, par zemākām cenām nekā ziemas sezonas laikā - kas ir būtisks faktors izvēlēties šo galamērķi vasarīgai atpūtai. Arī ūdens aktivitāšu entuziasti to ļoti iecienījuši, jo zemūdens pasaule Šarm eš Šeihā ir izcili skaista un jūra vasaras mēnešos ir silta, tās temperatūra var sasniegt pat 30 grādus.”

1. Patiesi silta zemūdens pasaule un 30 vietas niršanai netālu no Šarm eš Šeihas

Šarm eš Šeihas kūrortpilsēta atrodas Sīnāja pussalas dienvidu pusē, un vasaras mēnešos Sarkanā jūra savu burvību atklāj pilnā krāšņumā: vasarā, kad ūdens ir siltāks (sasilst līdz pat 30 grādiem), zemūdens pasaule atdzīvojas pilnībā, ir iespējams redzēt vairāk zivju sugu, un tas padara snorkelēšanu un niršanu vēl aizraujošāku un baudāmnāku. Vasara arī ir izcili piemērots laiks, lai apgūtu niršanu, jo ūdens ir siltāks.

Papildus niršanas un snorkelēšanas iespējām apmeklētāji var nodarboties ar vindsērfingu, kaitbordu, parasailingu, izbaudot pastāvīgo vasaras vēju priekšrocības. Populāras ir arī tādas aktivitātes kā braukšana ar ūdens motocikliem un braucieni ar banānu laivām.

Šarm eš Šeihas apkārtnē Sīnāja pussalā ir vairāki desmiti niršanas un snorkelēšanas vietu, populārākās no tām:

-Anglijā būvētā kravas kuģa vraks “SS Thistlegorm” - viena no labākajām vraku niršanas vietām pasaulē.

-Rasa Muhameda parks: aizsargājams jūras parks, kas piedāvā bagātīgas zemūdens ainavas un iespēju redzēt āmurhaizivju, balto rifu haizivju un barakudu barus, kuģu vrakus un zemūdens kanjonus.

-Tirānas šauruma rifi ar koraļļu dārziem. Tirānas šaurums ir 13 kilometrus plats šaurums, kas savieno Akabas līci ar Sarkano jūru un atdala Ēģiptes Sīnāja pussalu no Saūda Arābijas.

-Dahaba, viena no populārākajām niršanas vietām pasaulē – tajā ir vairāk nekā 30 niršanas vietu, dažās no tām var nirt līdz pat 200 metru dziļumam. Atrodas 80 kilometrus no Šarm eš Šeihas. Dahaba tiek uzskatīta arī par vienu no labākajām vietām pasaulē vindsērfingam un kaitsērfingam. Akabas līča krasti šeit izveido vēja tuneli, kurā vējš pūš 75% gada dienu.

2. Mazāk cilvēku, labākas cenas augstas klases kūrortiem un spa

2023. gadā Ēģipti apmeklēja rekordliels starptautisko tūristu skaits - 14,9 miljoni. Plānots, ka 2024. tūristu skaits pieaugs līdz 18 miljoniem. Tomēr vasarā kūrortos ir mazāk ceļotāju, kas nozīmē, ka tūrisma sektors ir mazāk noslogots, un populārākās viesnīcas ir pieejamas par labākām cenām. Un luksusa kūrortiem Šarm eš Šeihā ir ko piedāvāt - tūrisma nozare pēc kovida ir ievērojami attīstījusies: ir atvērtas jaunas viesnīcas, renovētas esošās. Piemēram, populārā "Rixos" viesnīcu ķēde Šarmelšeihā 2023.-2024. gadā atvēra vēl 3 jaunas viesnīcas, arī tādas populāras viesnīcas kā "Pickalbatros Laguna Club Resort" un "Swissôtel Sharm El Sheikh All Inclusive Collection" pēc renovācijas tika atvērtas 2024. gada februārī.

3. Satriecoši saulrieti un zvaigžņu vērošana siltās naktīs

Viens no Šarm eš Šeihas apmeklējuma vasarā burvīgajiem aspektiem ir satriecoši saulrieti un zvaigžņu pilnas, patiesi siltas naktis. Tādēļ daudzas aktivitātes un atrakcijas vasarā ir daudz patīkamākas. Piemēram, rītausmas sagaidīšana Sinaja kalnā, kur ziemā temperatūra pazeminās līdz +10 līdz +15 grādiem pēc Celsija, būs daudz patīkamāka vasaras nakts temperatūrā, kas pat pārsniedz +20 grādu pēc Celsija. Savukārt siltajās naktīs tuksneša debesīs vērojami iespaidīgi zvaigžņu masīvi. Arī izbraucieni ar laivu un ceļojumi pa salām vasarā, kad garantēti karsti laikapstākļi un silta jūra, ļauj izbaudīt vasaru pilnībā. Populārākās laivu ekskursijas no Šarm eš Šeihas ir uz Balto salu, Ras Mohammed nacionālo parku un Tirana salu.

4. Bagātīga vasaras augļu raža - mango, papaija, arbūzi

Vasara ir īstais laiks, kad baudīt svaigus un gardus augļus: no jūnija līdz septembrim ir mango sezonas kulminācija. Ēģipte ir viena no lielākajām mango eksportētājām pasaulē, un tirgos, restorānos un viesnīcās pieejami sulīgi, aromātiski mango, kas ļauj izbaudīt Ēģiptes lauksaimniecības dārgakmens garšu. Turklāt vasarā ir arī citu vietējo augļu sezona, tostarp papaiju, saldo vīģu, atsvaidzinošu arbūzu, sulīgu vīnogu un citu.

5. Rosīga nakts dzīve un izklaides

Šarmelšeihā ir aktīva naktsdzīve: pilsētā ir daudz bāru, klubu un pludmales ballīšu, kas piedāvā dzīvīgu izklaidi. Izklaides centrā - "Soho" laukumā - var baudīt dažādus mūsdienīgus bārus, kafejnīcas, klubus. Starptautiski dīdžeji, dzīvās mūzikas priekšnesumi un tematiski pasākumi ir aktivitātes, kas tur notiek pastāvīgi. Tapat arī Naama līča rajons ir pazīstams ar savu rosīgo naktsdzīvi, kurā ir dažādas vietas, kas apmierina dažādas gaumes.

Lai pilnībā izbaudītu vasaru Ēģiptē, jāņem vērā dažas nianses. Rihards Pugulis-Fogels ieskicē: “Tā kā dienas var būt diezgan karstas, plānojiet savas aktivitātes atbilstoši laika apstākļiem. Piemēram, ieplānojiet pusdienas un ūdens aktivitātes viesnīcā karstākajā dienas laikā (no plkst. 12 līdz 16). Vai arī šajā laikā vienkārši dodieties atpūsties. Rītus un vakarus atvēliet pastaigām un atpūtai pludmalē. Turklāt ņemiet vērā, ka lielākajos tūrisma objektos, piemēram, Gīzas piramīdās un Luksorā, vasarā būs pārmērīgi karsts. Vislabāk vasarā izlaist šīs dienas aktivitātes, un tā vietā baudīt ūdens aktivitātes, atpūtu pie baseiniem, un plānot agras rīta vai vakara ekskursijas, piemēram, saullēktu vai zvaigžņu vērošanu tuksnesī.”


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Latvijas ūdenstilpēs pārņem bīstamais rotāns, ihtiologi ceļ trauksmi (+VIDEO)

Šī asarveidīgo kārtas suga nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem.

Interesanti fakti Sēņu augšanai nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atlikta Dabas muzeja sēņu izstāde

Sēņu augšanai nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atlikta šonedēļ plānotā Dabas muzeja sēņu izstāde, informē pasākuma rīkotāji.

Interesanti fakti Uzņēmējus aicina kļūt par krustvecākiem īpaši aizsargājamajām teritorijām

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina Latvijas uzņēmumus iesaistīties akcijā "Samīļo Latviju", kļūstot par "krustvecāku" kādai no īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām, kas iekļautas "Natura 2000" dabas teritoriju tīklā.

Interesanti fakti Dabas muzejs aicina uz sēņu parādi (+VIDEO)

Visiem interesentiem būs iespēja saņemt konsultācijas par dažādām sugām.

Lasiet arī

Pasaule Vilciena avārijā Ēģiptē gājuši bojā 11 un ievainoti 98 cilvēki

Pasažieru vilcienam noskrienot no sliedēm, Ēģiptē svētdien gājuši bojā 11 un ievainoti 98 cilvēki paziņojusi Veselības ministrija.

Pasaule Kairā 22 Senās Ēģiptes valdnieku mūmijas pārvestas uz jaunu muzeju (VIDEO)

Greznā procesijā Kairā sestdienas vakarā 22 Senās Ēģiptes valdnieku mūmijas pārvestas no to līdzšinējās atrašanās vietas Ēģiptes muzejā uz jauno Nacionālo Ēģiptes civilizācijas muzeju.

Pasaule Miris Ēģiptes eksprezidents Hosni Mubaraks

91 gada vecumā miris Ēģiptes eksprezidents Hosni Mubaraks, otrdien vēsta valsts televīzija.

Ekonomika Labākais tūrisma produkts var saņemt 10 000 eiro balvu (+VIDEO)

Svarīgs aspekts būs, vai tas ir piemērots ārvalstu viesu vajadzībām.