• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kāpēc velosipēdistam vajadzīgs radars, konsultē eksperts (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 15:00, 22.07.2024


Brīdinājuma signāli ļauj jums novērtēt automašīnas pozīciju un ātrumu.


Mazas ierīces nodrošina drošību.

Esam vasarā! Visticamāk, uz laiku esat pametuši savus iekštelpu trenažierus un no jauna iepazinušies ar iecienītākajiem velomaršrutiem savā apkaimē. Ceram, ka esat arīdzan apguvuši velosipēdu drošību.

1. Pārliecinieties, ka varat redzēt citus cilvēkus.

Atpakaļskata radars ne tikai regulē aizmugurējā luktura intensitāti, konstatējot pretimbraucošus automobiļus, bet arī sūta vizuālus un skaņas paziņojumus uz jūsu velosipēda datoru, viedpulksteņiem vai lietotni jūsu viedtālrunī. lai jūs brīdinātu, ka tuvojas automašīna. Lai gan ceram, ka lielākā daļa autovadītāju ir pacietīgi pret velosipēdistiem, tas ne vienmēr tā ir. Brīdinājuma signāli ļauj jums novērtēt automašīnas pozīciju un ātrumu, lai noteiktu, vai jums jāpiestāj un jādod tai nedaudz vairāk vietas, lai tā tiktu garām.

Turklāt varat pielāgot luktura gaismas intensitāti un mirgošanas režīmu braukšanas apstākļiem. Ir arī iebūvēta kamera, kas nepārtraukti ieraksta notiekošo aiz jums un incidenta gadījumā automātiski saglabā videoierakstus pirms nelaimes gadījuma, tā laikā, kā arī pēc. Radars ir aprīkots ar bezakumulatora konstrukciju, ko darbina saderīgs e-velosipēds, un tas var uzlabot velobraucēja un autovadītāja savstarpējo pārredzamību.

2. Pārliecinieties, ka esat redzams.

Lai arī ir patīkami aizvērt klēpjdatoru un doties izbraucienā ar velosipēdu, kamēr ārā vēl ir gaiša diena, ziemas mēnešos tas ne vienmēr ir iespējams -, protams, ja nevēlaties sarūgtināt savu priekšnieku, pametot darbu agrāk. Braucot ar velosipēdu, vienmēr ieteicams valkāt atstarojošu apģērbu, taču, pateicoties jaunākajiem tehnoloģiju sasniegumiem, varat pacelt savu redzamību jaunā līmenī neatkarīgi no saules gaismas.

Radara aizmugurējos lukturus var saskatīt pat jūdzes attālumā, un viedais priekšējais lukturis izstaro vienmērīgu 800 lūmenu gaismu, lai palīdzētu autovadītājiem, kas brauc no pretējās puses, jūs saskatīt pat viena kilometra attālumā. Nelaimes gadījumi notiek, kad cilvēki neredz, kas notiek tiem apkārt, tāpēc, jo vairāk laika citiem ir, lai jūs pamanītu, jo lielāka iespēja, ka jūsu brauciens būs baudāms.

3. Vienmēr ziniet, kur esat.

Trūkst dabiskas virziena izjūtas? Neķeriet kreņķi. Jaunākie velodatori aprīkoti ar daudzjoslu GNSS, kas nodrošina izcilu atrašanās vietas noteikšanas precizitāti.

4. Nezaudējiet sakarus ārkārtas situācijās.

Velodatori piedāvā incidentu noteikšanas funkciju, kas, ierīcei konstatējot nelaimes gadījumu, nosūta ziņojumu jūsu norādītajiem kontaktiem, iekļaujot jūsu atrašanās vietu. Ierīcē, kā arī savienotajā viedtālrunī saņemsiet ziņu, kas informēs, ka paziņojums kontaktiem tiks nosūtīts 30 sekunžu laikā, tādējādi jums būs pietiekami daudz laika automātisko ārkārtas ziņu atcelt, ja jums nav nepieciešama palīdzība.

5. Ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus.

Ceļu satiksmes noteikumi ieviesti, lai nodrošinātu cilvēku drošību uz ceļa, un tie attiecas arī uz velosipēdistiem. Ļoti svarīgi ievērot visas ceļazīmes un signālus. Ja tādas ir pieejamas, izmantojiet velojoslas, un ņemiet vērā, kas notiek apkārt.

Ievērojot šos piecus vienkāršos soļus, būsiet ceļā uz to, lai kļūtu par drošāku un atbildīgāku velosipēdistu. Gatavs doties ceļā? Pārliecinieties, ka jūsu velosipēds aprīkots ar jaunāko tehnoloģiju kas nodrošina izcilu, velosipēdam pielāgotu navigāciju un virkni funkciju jebkura līmeņa riteņbraucējiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Saturns šonedēļ būs vislielākais un spožākais

Milzu gāzes planēta būs opozīcijā, un nākamreiz šāda parādība būs novērojama tikai pēc gada.

Interesanti fakti Nīderlandē mācību stundās aizliegts izmantot mobilos tālruņus

Nīderlandē vidusskolās un pamatskolās mācību stundās no pirmdienas aizliegts izmantot mobilos tālruņus.

Interesanti fakti Šajā nedēļas nogalē Bauskā būs vērienīgi svētki (+VIDEO)

Šī gada pastaigu pavadīs sauklis "Cierē un laimē lidojumu ar gaisa balonu!"

Interesanti fakti Norvēģijas princese salaulājusies ar amerikāņu šamani

Norvēģijas karaļpāra vecākā meita Marta Luīze sestdien salaulājusies ar pašpasludināto amerikāņu šamani Dareku Veretu.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.