• Ausma,
  • Ausmis,
  • Inguna,
  • Inguns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā desmito reizi atzīmēs Starptautisko Jogas dienu

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 19:48, 16.06.2024


Saulgriežu laikā, 21.jūnijā, Latvijā desmito reizi atzīmēs Starptautisko Jogas dienu, informēja Latvijas Universitāte (LU).



LU Starptautiskais Indijas studiju institūts rīkos jogas fiziskās prakses nodarbību, kā arī starptautisku konferenci, lai iepazīstinātu Latvijas sabiedrību ar jogu.

Konferencē "Radošā iztēle kā ceļš uz atbrīvošanos" nozares eksperti dalīsies ar jaunāko zinātnisko pētījumu atklājumiem par jogas un ājurvēdas sniegtajiem ieguvumiem stresa mazināšanai, kā arī veselības un kognitīvo funkciju uzlabošanai. Ar priekšlasījumiem piedalīsies referenti no Latvijas, Indijas un Lielbritānijas.

Savukārt paneļdiskusijā psiholoģijas, neirozinātnes un citu nozaru eksperti pārrunās jogas un ājurvēdas holistiskos ieguvumus un to, kā joga un ājurvēda var papildināt tradicionālās veselības aprūpes sistēmas piedāvāto un veicināt vispārējo labklājību.

Pasākumi noritēs LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā no plkst.8 ar jogas rīta prakses publisko demonstrāciju jeb āsanu pildīšanu. Pasākumos varēs piedalīties gan cilvēki, kuri jau praktizē jogu, gan interesenti bez iepriekšējās pieredzes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Vāc parakstus par atļauju Latvijā rīkot automašīnu postīšanas sacensības

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauju Latvijā rīkot automašīnu postīšanas sacensības.

Interesanti fakti Smiltenes pusē ir varenākais ozols Baltijā, iespējams Eiropā (+VIDEO)

Dižkoku pētnieki atklāj jaunus tūristus interesējošus objektus.

Interesanti fakti Globālās sasilšanas dēļ Latvijā ziemās iespējams 40 grādu sals

Globālās sasilšanas ietekmē kūstot ledājiem un palielinoties nokrišņu daudzumam, var apstāties jūras straumes Atlantijas okeānā, kas nozīmētu krasu temperatūras kritumu Ziemeļeiropā, brīdina zinātnieki.