• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eksperts: latviešiem patīk atkārtoti ceļot uz vienu un to pašu vietu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 07:56, 05.06.2024


Valstis ar brīnišķīgu dabu un bagātu vēsturi noteikti ir vērts apmeklēt vairākas reizes.


Mūsdienās raksturīgi, ka pirmajā apmeklējuma reizē cenšamies sevi un vietas iemūžināt neskaitāmās fotogrāfijas.

Noteikti ir vērts uz vienu valsti vai pat pilsētu ceļot vairākkārt, jo vienmēr var atklāt jaunas vietas, piedzīvot citas aktivitātes, dažādas sezonas un atšķirīgus laikapstākļus. Turklāt, ja nonākam jau pazīstamā vietā, noteikti to vairāk izbaudām, spējam labāk atpūsties, nevis tik daudz koncentrējamies visu iespējamo tūrisma objektu apmeklējumam, to nemitīgai fotografēšanai un filmēšanai, liecina Latvijas tūrisma gidu vērojumi.

“Valstis ar brīnišķīgu dabu un bagātu vēsturi noteikti ir vērts apmeklēt vairākas reizes, piemēram, Franciju, Portugāli, Itāliju, Spāniju u.c. Zinu ceļotājus, kuri šādi atkārtoti ceļo ne tikai Eiropā, bet arī uz tāliem un eksotiskiem galamērķiem, piemēram, Bali, Āfriku, ASV. Vieniem ir tradīcija katru gadu doties atpūsties un pasildīties Turcijā vai Ēģiptē, citiem neiztrūkstošs ir brauciens uz vienu un to pašu slēpošanas kūrortu, vēl citi nevar iedomāties savu atvaļinājumu bez Parīzes.

Ir ceļotāji, kuri iecienītos galamērķus apmeklē regulāri, citi tajos atgriežas pēc desmit vai vairāk gadiem, lai kavētos atmiņās, nofotografētos tajās pašās vietās. Reizē viņi ir izbrīnīti, cik ļoti pa to laiku dzīve šajā pilsētā ir mainījusies, citreiz pretēji – nemaz! Atgriežoties vietā, kas saistās ar labām atmiņām, jūtamies viegli un pacilāti, ir zināms, kur jāiet, pirms ceļojuma ir mierīga sajūta. Mūsdienās raksturīgi, ka pirmajā apmeklējuma reizē cenšamies sevi un vietas iemūžināt neskaitāmās fotogrāfijas, video, bet katrā nākamajā ceļojumā jau aizvien vairāk mobilais telefons vai fotoaparāts ir nolikts malā un atpūšamies daudz mierīgāk,” pieredzē dalās Latvijas tūrisma eksperts Vitālijs Puķīts.

Jauns ceļojums, jauni objekti

Viss plūst un mainās, arī vietas, pilsētas un valstis. Atgriežoties kādā pilsētā, noteikti būs atvērta kāda jauna kafejnīca, viesnīca, izveidotas vēl citas izklaides, iespējams, kaut kas cits būs aizvērts vai kāda ēka pilnībā zudusi. Tā noteikti būs jauna pieredze! Savukārt, ja ceļojums ir uz to pašu valsti, tad viens reģions no cita var būtiski atšķirties, piemēram, piedzīvojums Romā, Venēcijā vai Rimini, Itālijā būs pilnīgi atšķirīgs, kur nu vēl kalnos! Tāpat pilnīgi savādāks ceļojums būs Gruzijā, ja dosieties uz Batumi, Tbilisi vai ceļosiet kalnu vai vīna reģionos. Vienā ceļojumā visu pagūt redzēt un izbaudīt šādās kolorītās valstīs ir neiespējami.

Otrā reizē būs citādāka

Ja pirmajā ceļojumā bieži vien laiks pietiek tikai populārāko tūrisma vietu apskatei, tad nākamajā jau ir iespēja pievērst uzmanību arī citu vietu izpētei, doties kādās citās ekskursijās, biežāk mierīgi pasēdēt vietējās kafejnīcās, pastaigāt pa zivju tirgu, apmeklēt kādu koncertu, iespējams, iepazīties ar vietējiem iedzīvotājiem u.tml. Pēc katra nākamā ceļojuma par izvēlēto vietu bagātinās esošais iespaids, tiek gūtas vēl jaunas atziņas un idejas, ko varētu apskatīties un izpētīt nākamajā reizē. Ir patīkami atgriezties kafejnīcā, kuras saimnieks atpazīst un sveicina kā senu draugu!

Ceļabiedri maina ceļojumu

Katrs ceļojums pat uz vienu vietu būs atšķirīgs arī tāpēc, ka būs citi ceļabiedri, iespējams, pirmajā reizē ceļojāt viens, bet kopā ar citiem Roma vai Parīze atklāsies pilnīgi citā gaismā! Ja pašam jau ir pieredze šīs vietas apmeklējumā, jauki ar zināšanām par to padalīties ar pārējiem, pēc gadiem apmeklētās vietas parādīt arī bērniem vai mazbērniem, draugiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Astronauti nevar atgriezties no orbītas. Nedēļas vietā viņi tur atrodas mēnesi

NASA apgalvo, ka bojātā Boeing Starliner kosmosa kuģa apkalpe nav iestrēgusi Starptautiskajā kosmosa stacijā. Tomēr nav zināms, kad astronauti varēs atgriezties mājās.

Interesanti fakti Joki par drēbēm: «Ja tev ir ērtāk staigāt ar izkārtu desu - dari tā» (+VIDEO)

Tviterī notiek diskusijas par to, kā ģērbties karstā laikā.

Interesanti fakti Uzziniet, kā izveidot modernu modes dizainu (+VIDEO)

Noskaņu veidos sezonai raksturīgā krāsu gamma.

Interesanti fakti Krasi pazeminājusies ūdens temperatūra Jūrmalā

Iepriekšējās diennakts brāzmainā vēja dēļ krasi pazeminājusies ūdens temperatūra Rīgas līča peldvietās Jūrmalā.

Lasiet arī

Ekonomika ES militārajam tūrismam Zemgalē atvēl aptuveni 642 tūkstošus eiro (+VIDEO)

Projekta partneri vēlas paplašināt Baltijas kara mantojuma piedāvājuma teritoriālo pārklājumu.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāju ceļojumu skaits uz ārvalstīm pērn pieaudzis par 21,8%

Latvijas iedzīvotāji pagājušajā gadā devās 2,1 miljona vienas dienas un vairāku dienu ceļojumos uz ārvalstīm, kas ir par 21,8% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Ambiciozi uzņēmēji no Latvijas iekaro tūrisma tirgu (+VIDEO)

Koronavīrusa ierobežojumi kļuva par jaunās platformas izaugsmes punktu.