• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vairākums Latvijas iedzīvotāju atbalsta obligātu ķiveru lietošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 20:03, 13.04.2024


Vairākums jeb 55% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka visiem velosipēdu un skrejriteņu vadītājiem būtu obligāti jāvelk ķiveres, vienlaikus 39% atzīst, ka paši ķiveres nevelk nekad, noskaidrots apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma aptaujā.



Saskaņā ar aptaujas datiem, braucot ar velosipēdu vai skrejriteni, ķiveri vienmēr velk tikai 10% iedzīvotāju, 8% to velk bieži, 7% - dažreiz, bet 5% - ļoti reti. Tikmēr 39%, pārvietojoties ar kādu no šiem braucamajiem, ķiveri nevelk nekad.

Gandrīz trešdaļa jeb 31% iedzīvotāju vispār nebrauc ar velosipēdu vai skrejriteni.

Ķiveres visretāk velk jauni cilvēki, bet piecdesmitgadnieku vidū ir lielākais īpatsvars cilvēku, kuri ķiveres velk vienmēr vai bieži.

Aptaujas rezultāti atklāj, ka vīrieši ir daudz aktīvāki velo un skrejriteņu lietotāji, jo tikai 23% ir norādījuši, ka nebrauc ar šiem transporta līdzekļiem, kamēr sieviešu vidū ar tiem nebrauc 38%. Vienlaikus vīrieši arī ir tie, kas biežāk izvēlas braukt bez ķiveres. Sieviešu vidū ķiveri nekad nevelk 36%, bet vīriešu vidū - 43%.

No šī gada 1.aprīļa ir spēkā grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas paredz, ka bērniem līdz 17 gadu vecumam obligāti jālieto aizsargķivere, braucot ar elektroskrejriteni, bet braucot ar velosipēdu - līdz 16 gadu vecumam.

Vairāk nekā puse jeb 55% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ķiverēm būtu jābūt obligātām visu vecumu braucējiem, bet 29% piekrīt, ka ķiveres būtu jāvelk tikai bērniem.

Aptauja veikta 2024.gada marta beigās, aptaujājot 500 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 60 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga un Salaspils plāno kopīgi būvēt veloceliņu

Rīga un Salaspils plāno kopīgi būvēt veloceliņu Dolē, Zirņusalā, liecina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Kur veidot elektrisko skrejriteņu novietnes? Rīdzinieki aicināti izteikties

Rīgas iedzīvotāji līdz 31.oktobrim aicināti ieteikt vietas pilsētā, kur nepieciešams izveidot elektrisko skrejriteņu un velosipēdu novietošanas zonas, aizpildot anketu aptauju platformā iesaisties.riga.lv.