• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas modes dizaineri izmanto mākslīgo intelektu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 08:30, 10.04.2024


Uz galvenā Rīgas podiuma aktuālās tendences demonstrēs vecmeistaru zīmoli.


Zīmols @dobrzanska_couturehouse ir pazīstams ar savu prasmīgo modernā stila un tradicionālo materiālu kombināciju.

Rīgā līdz 11.aprīlim norisināsies Modes nedēļas pavasara sesija ar saukli "mode ir māksla", turpinot ētikas un ilgtspējīgas attīstības tematiku. Programmā iekļauti vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp debitanti, atpazīstami Latvijas zīmoli un ārvalstu preču zīmes. Tāpat šosezon īpaša uzmanība tiks pievērsta izstādēm, sapludinot modes industrijas un vizuālās mākslas robežas.

Rīgas modes nedēļas atklāšana tiks atzīmēta ar semināru un paneļdiskusiju par tēmu "Atbildīgā mode mūsdienās". Tajā piedalīsies Latvijas un starptautiskie industrijas eksperti.

RFW otrajā dienā, 9.aprīlī, modes skates tiks aizvadītas jaunā un neparastā vietā - biroju kompleksā Verde. Kāzu kleitu kolekciju jaunā interpretācijā urbānā telpā prezentēs zīmola "Katya Katya" dizainere Jekaterina Šehurina. Latvijas zīmols "Varens" demonstrēs bezšuvju izstrādājumus, kas balstīti uz mūsdienīgu šūšanas tehnoloģiju. Savukārt modes dizainere Anna Krūze (zīmols Anna Kruz), tiecoties paust sievietes mainīgumu un eleganci, rādīs klasisku siluetu kolekciju, ko papildinās provokatīvas detaļas un metāliski materiāli. Tajā pašā dienā pasākuma viesiem būs iespēja iepazīties ar debitantu kolekcijām no visām trim Baltijas valstīm - Rimgailaite Costume (Lietuva), Henna (Latvija), ABFD Swimwear (Igaunija).

Uz galvenā Rīgas podiuma aktuālās tendences demonstrēs Latvijas modes vecmeistaru zīmoli - Iveta Vecmane, Natalija Jansone, Selina Keer, Una Bērziņa, BAE by Katya Shehurina, Dobrzanska, kā arī Ivo Nikkolo no Igaunijas. Savukārt Stockmann piedāvās savas un somu dizaineres Miia Halmesmaa sadarbības rezultātu.

Rīgas modes nedēļas programmā šosezon ir atrodams bagātīgs izstāžu klāsts - pārstāvēta ir gan tēlotājmāksla, gan tekstilmāksla un dekoratīvā amatniecība. Rīkotāji šogad ir apņēmušies iepazīstināt pasākumu viesus ne tikai ar modes tendencēm, bet arī ar radniecīgu mākslas nozaru talantu radošumu. Šai iniciatīvai par godu RFW programmā ir iekļauts filmas par dizaineri Aleksandru Makvīnu seanss. Filma radīta par godu dizainera 55. dzimšanas dienai. Arī šīs RFW sezonas galvenais tēls ir radīts, iedvesmojoties no šī slavenā dizainera kolekciju teatrālās un dramatiskās estētikas, turklāt tēls ir radīts, izmantojot mākslīgo intelektu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.