• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kalsnavas arborētums aicina apmeklēt brīnišķīgo augu pasauli (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 08:44, 01.04.2024


Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi.


Plašas telpas augiem.

Kalsnavas arborētums, saukts arī par trešo botānisko dārzu Latvijā, apbur apmeklētājus ar savu šarmu un izsmalcināto kolekciju, teju vai katrā gadalaikā.

Kalsnavas arboretums ir viena no retajām vietām Latvijā, kur var aplūkot vairāk kā 300 dažādu sugu un šķirņu skuju kokus.

Arborētums ar savu krāšņumu uzrunā gan lielus, gan mazus un ierodoties ekskursijā šo krāšņumu varam vērot un izzināt vienkārši pastaigājoties vai arī specialista – gida pavadībā.

Tā ir koku pasaule, kurā koku personībām ļauts spīdēt, atklājot savu tik dažādo dabu.

“Arbor”, tulkojot no latīņu valodas, nozīmē “koks” un arborētumā iespējams iepazīt tūkstoš dažādu koku un citu retumu paraugus, kuri spēj plaukt un pārsteigt ikvienā gadalaikā. Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi – koku, krūmu un liānu iespaidīgā kolekcija tiek papildināta katru gadu!

Reto koku dārzu var skatīt arī no augšas, pakāpjoties 25 metrus augstajā koka skatu tornī, no kura paveras neatkārtojama panorāma ikvienā gadalaikā. Arborētumā ik gadu izskan dažādi kultūras pasākumi, romantiski “Jā” vārdi un sirdssilti satikšanās brīži. Dārzā mājo emocijas, kuras aicinām notvert arī tevi!

Otrajās Lieldienās, 1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina interesentus uz pasākumu "Koku stāsti gaismai", kad koku skaņu pasaulē ievedīs tradicionālā dziedāšanas grupa "Saucējas". Tā ir lieliska iespēja dažādās aktivitātēs izzināt koku stātus. Koncerta sākums arborētumā plkst.19.

Pēc koncerta pasākuma apmeklētāji varēs doties izgaismotā pastaigā, aplūkojot izstādi "Tuvplānā", kas atklāj brīnumaino kokaugu pasauli, darboties Koku pasta namiņā un iepazīt LVM Kalsnavas arborētuma "Sēklu namiņa" stāstu.

Vairāk par pavasara saulgriežiem veltītām aktivitātēm LVM tūrisma objektos un atpūtas iespējām dabā var uzzināt mammadaba.lv

Lai gūtu iedvesmu jauniem piedzīvojumiem dabā, vērts noklausīties LVM podkāstu "Dabā gājējs", kur raidījuma vadītāji kopā ar viesiem runā par mežu un piedzīvojumiem ejot mežā. Jaunākā podkāsta "Dabā gājējs" epizode ir pavisam īpaša, jo "Dabā gājējs" iziet dabā - podkāsta vadītājs Kārlis devies pie dabas vērotāja Ilmāra Tīrmaņa uz Kurzemi. Epizode ļauj ielūkoties dabas vērotāja ikdienā, saklausīt pavasara skaņas, uzzināt šo to jaunu par dabas norisēm un dzīvnieku uzvedību pavasarī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Interesanti fakti Pirmais Latgales kongress notika 1917. gada 26. un 27. aprīlī (+VIDEO)

Rēzeknē pulcējās gan latviešu apdzīvoto novadu apvienošanās idejas piekritēji, gan pretinieku.

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sniegt viedokli par koku aizsardzību, uzturēšanu un ciršanu

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus sniegt savu viedokli par ārpus mežu augošu koku aizsardzību, uzturēšanu un ciršanu galvaspilsētā. Viedokli var izteikt līdz līdz 2024.gada 14.janvārim.

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Sabiedrība Asociācija: Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais

Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.