• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā tuvojas putnu dienas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 08:09, 27.03.2024


"Šis ir labs brīdis, lai dotos ārpus telpām un piedzīvotu jaunas pieredzes".


Mazie zīriņi (Sternula albifrons).

Aprīļa pirmajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, Latvijas Ornitoloģijas biedrības virsvadībā daudzviet Latvijā norisināsies Putnu dienas 2024. Programmā paredzēti vairāk nekā 40 pasākumi, tostarp putnu vērošanas pārgājieni, putnu būrīšu darbnīcas, izglītojošas nodarbības un citas tematiskas aktivitātes.

"Līdz ar pavasari nāk putnu vērošanas aktīvais laiks. Šis ir labs brīdis, lai dotos ārpus telpām un piedzīvotu jaunas pieredzes, piedaloties Putnu dienu pasākumos kopā ar tiem, kuri ir aizrāvušies ar putnu vērošanu dabā," stāsta Putnu dienu 2024 koordinatore Ieva Vavilova. Interesenti, kuri ir iecerējušie piedalīties pasākumos, ir aicināti laikus sazināties ar pasākuma rīkotājiem, jo daļā no tiem ir ierobežots dalībnieku skaits.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība aicina ne vien vērot putnus, bet arī ziņot par saviem novērojumiem. Putnu novērojumus ikviens aicināts reģistrēt dabas novērojumu portālā vai mobilajā lietotnē Dabasdati.lv.

"Tiem, kuri ir gatavi ne tikai vērot putnus, bet arī ziņot par novēroto, šogad īpaši aicinām pievērst uzmanību balto stārķu ligzdvietām, jo šogad Latvijā norisinās 8. Starptautiskā baltā stārķa ligzdu uzskaite. Tas ir pasākums, kas notiek reizi desmit gados ar mērķi sekot baltā stārķa ligzdojošās populācijas un ligzdošanas sekmju pārmaiņām Latvijā, skaidrot to cēloņus, sekot ligzdu novietojuma un pamatu pārmaiņām," uzsver 8. Starptautiskās baltā stārķa ligzdu uzskaites koordinatore Agnese Gaile, aicinot izmēģināt spēkus šajā uzskaitē ikvienu brīvprātīgo, sniedzot savu ieguldījumu sabiedriskajā zinātnē dabas aizsardzības mērķiem.

Putnu dienu 2024 organizatorisko darbu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Putnu dienas organizē un atbalsta Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde, maizes ceptuve "Lāči", putnu māju ražotne "Simbaro", veikals putnotājiem Motacilla.lv, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, Lubāna mitrāja informācijas centrs, Lendžu pagasta pārvalde, Ludzas Novadpētniecības muzejs, LU Botāniskais dārzs, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Abavas ielejas attīstības centra biedrība, Dobeles amatu māja, Dobeles novada pašvaldība, Talsu novada pašvaldība, Kuldīgas novada pašvaldība, Ventspils novada pašvaldība, Madonas novada pašvaldība, Aronas pagasta bibliotēka, atpūtas komplekss "Miķelis", Zinātnes un izglītības inovāciju centrs Dabas māja Liepājā, Cēsu tūrisma un informācijas centrs, strausu ferma "Mazzariņi", Kandavas kultūras nams, Cesvaines tūrisma un informācijas centrs, Cesvaines pils, Ventspils Livonijas ordeņa pils, Latvijas Sarkanā Krusta - Dienvidlatgales komiteja (Dagdas nodaļa), Solvita Višķere, LOB Rīgas, Jūrmalas, Cēsu, Madonas, Litenes, Rēzeknes, Kandavas, Saldus, Ventspils, Liepājas, Zemgales-Sēlijas vietējās grupas un citi sadarbības partneri.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Jaunajā Okupācijas muzeja grāmatā - par ģenerāli Boļšteinu un taisnu Lipki

Stāsti par ikdienu Latvijā, izsūtījumā un trimdā un fotogrāfijas no sadzīves padara grāmatas notikumus lasītajam ļoti tuvus.

Interesanti fakti Mainīs makšķerniekiem atļauto paturamo zivju loma apjomu

Valdībā otrdien atbalstīja grozījumus makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, mainot atsevišķām zivju sugām atļauto paturamā loma apjomu, informēja Zemkopības ministrija (ZM).

Interesanti fakti Iedzīvotājus aicina izveidot jaunu biezpiena sieriņu

Piena pārstrādes koncerns "Food Union" aicina iedzīvotājus izveidot jaunu biezpiena sieriņa "Kārums" garšu kampaņā "Svinam KRĀ!".

Interesanti fakti LNB pastāstīs, kāpēc latvieši mīl filozofu Kantu (+VIDEO)

Grāmatu izdošanā vieno apgaismības laikmetu un mūsdienas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Ornitologi ziemā Latvijā novēroja 56 putnu sugas (+VIDEO)

Akcijas mērķis ir saskaitīt putnus dārzā vai pie putnu barotavas.

Sabiedrība Latvijā un Eiropā apdraudētie mazie ķīri iecienījuši Baltijas jūras ūdeņus

Latvijā un Eiropā apdraudētie mazie ķīri iecienījuši Baltijas jūras ūdeņus, informē Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) "LIFE REEF" projekta koordinatore Gunta Gabrāne.

Sabiedrība Latvijā sarūk gan mežu, gan lauku putnu populācijas

Latvijā sarūk gan mežu, gan lauku putnu populācijas, informē Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB).