• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārspēts 15.marta siltuma rekords Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 21:25, 15.03.2024


Piektdien līdz plkst.16 augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija +14,3 grādi Mērsragā, un tas ir jauns 15.marta nacionālais siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Foto: LETA

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta valsts teritorijā, bija +12,4 grādi 2015.gadā Liepājā un Zvejniekciemā.

Piektdien reģistrētā temperatūra ir arī lielākais siltums valstī kopš pērnā gada oktobra.

Līdz plkst.16 maksimālās gaisa temperatūras rekords bija pārspēts septiņās novērojumu stacijās. Otrā augstākā temperatūra bija +13,8 grādi Kolkā, trešajā vietā ierindojās Dobele ar +13,4 grādiem.

15.marta siltuma rekords labots arī galvaspilsētā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +11,9 grādiem, kā arī Rucavā, Saldū un Stendē.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijā saglabāsies visai silts laiks un brīžiem līs, svētdien kļūs vēsāks un lietus vietām pāries sniegā, prognozē sinoptiķi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Kā latvieši gatavo pārtikas krājumus ziemai (+VIDEO)

C vitamīni un daļēji B grupas vitamīni nav termiski stabili un saldēšanas laikā izzūd.

Interesanti fakti Uzstādīti četri torņi Latvijas-Baltkrievijas robežas novērošanai Daugavas posmā

Uzlabojot valsts robežas aizsardzību Daugavas posmā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, šobrīd ir uzstādīti četri no sešiem torņiem robežas novērošanai, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Lasiet arī

Sabiedrība Otrdien Latvijā saglabāsies skaidrs un silts laiks

Otrdien Latvijā būs pārsvarā skaidras debesis, pēcpusdiena gaidāma vasarīgi silta, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pirmdiena visā Latvijā būs saulaina un sausa

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22, +27 grādiem, un tikai Kurzemē, Rīgas jūras līča piekrastē, būs ap +20 grādiem.

Sabiedrība 2024.gada vasara Latvijā - piektā siltākā novērojumu vēsturē

Šā gada kalendārās vasaras vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +18,0 grādi jeb 1,3 grādi virs gadalaika normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Sabiedrība Valsts austrumu un centrālajā daļā naktī gaidāmas lietusgāzes

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos lietus mākoņi, daudzviet gaidāmas lietusgāzes un vietām iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.