• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maska uzņēmums «Neuralink» ievietojis implantu cilvēka smadzenēs

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 14:18, 30.01.2024


Miljardierim Īlonam Maskam piederošais medicīnas tehnoloģiju uzņēmums "Neuralink" pirmo reizi ievietojis smadzeņu implantu cilvēka galvā.



Pacients pēc svētdien veiktās procedūras atveseļojas labi, pirmdien platformā "X" pavēstīja miljardieris, piebilstot, ka sākotnējie rezultāti ir daudzsološi.

"Neuralink" implants paredzēts, lai cilvēki ar savām domām varētu vadīt viedtālruni un citas tehnoloģijas.

Pērnā gada maijā "Neuralink" ieguva ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes (FDA) apstiprinājumu savam pirmajam klīniskajam izmēģinājumam ar cilvēkiem. Pirms tam implants tika pārbaudīts uz pērtiķiem. Implants ir aprīkots ar 1024 elektrodiem, kurus robots savieno ar smadzenēm, izmantojot ļoti smalku adatu.

Klīniskajam izmēģinājumam "Neuralink" meklēja pacientus ar kāju un roku paralīzi. "Neuralink" klīniskais pētījums paredzēts sešu gadu garumā, un pacientiem pat pēc veiksmīgas operācijas var paiet vairāki mēneši, līdz viņi iemācīsies vadīt datoru ar savām domām.

Smadzeņu-datora saskarnes jomā pētījumi notiek jau vairākus gadus un vairākiem cilvēkiem jau tikuši ievietoti dažādi implanti. "Neuralink" ir vairāki konkurenti, kas arī cer izmantot šo tehnoloģiju komerciāli, tai skaitā uzņēmumi "Precision Neuroscience" un "Rival Synchron".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti No maija stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Trešdien, 1.maijā, stāsies spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijā, VS.LV informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Interesanti fakti Maija pirmajās dienās sāks atslēgt apkuri RNP apsaimniekotajām mājām

Namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) maija pirmajās dienās sāks apkures atslēgšanu mājām, kas pieslēgtas centralizētajai siltumapgādei, informēja RNP.

Interesanti fakti Londonas centrā izbēguši armijas zirgi ievaino četrus cilvēkus (VIDEO)

Londonas centrā trešdien sava vaļā izkļuvuši pieci armijas zirgi, un ar to saistītos negadījumos ievainoti četri cilvēki, pavēstīja bruņotie spēki un ārkārtas dienesti.

Interesanti fakti Jaunajā Okupācijas muzeja grāmatā - par ģenerāli Boļšteinu un taisnu Lipki

Stāsti par ikdienu Latvijā, izsūtījumā un trimdā un fotogrāfijas no sadzīves padara grāmatas notikumus lasītajam ļoti tuvus.

Lasiet arī