• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pasūtot preces Elektronisko iepirkumu sistēmā, saņemta Krievijā ražota prece

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 22:03, 17.01.2024


Pasūtot preces Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS), var saņemt preci, kas ražota Krievijā, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".



EIS, kurā LTV pasūtīja vairākas tējas iepakojumus, radīta, lai valsts un pašvaldību iestādes nopirktu standartizētu nepieciešamo - sākot no datortehnikas, medikamentiem, biroju precēm, beidzot ar tēju, ar ko, piemēram, pašvaldībā pacienāt viesus.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede norādījis, ka tirgotājs sniedzis nepatiesu informāciju, tāpēc preces tiks sūtītas atpakaļ. "Šādos apstākļos ir visai apšaubāmi, vai atklāti naidīgas valsts ekonomikas pabalstīšana ir samērojama ar kopējām gan televīzijas, gan arī Latvijas valsts vērtībām kā tādām," uzsvēra Priede.

Uz tējas paciņas norādīts, ka tā ražota Sanktpēterburgā krietnu laiku pēc Krievijas sāktā pilna apjoma iebrukuma Ukrainā. Uzņēmums SIA "Lanekss", kas preci piegādājis, uzvarējis atklātā konkursā par tiesībām piegādāt pārtiku EIS sistēmas dalībniekiem.

Uzņēmumā atteica interviju LTV raidījumam, aizbildinoties ar aizņemtību. Tāpat nav atbildēts arī uz e-pastā iesūtītajiem jautājumiem.

EIS pārrauga Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), kurā norāda, ka izsekot katra produkta izcelsmei vairāku desmitu tūkstošu pozīcijās ir neiespējami, tāpēc preču piegādātāji ir rakstiski brīdināti par Eiropas padomes regulu, kas attiecas uz publiskajiem iepirkumiem un regulā teikto, ka aizliegts iegādāties preces no Krievijas.

Īpaši uzsvērts, ka tas attiecas ne tikai uz tiešajiem piegādātājiem vai importētāju, no kura "Lanekss" saņēmis šo preci, bet arī attiecas uz visu piegādes ķēdi. Uzņēmums rakstiski apstiprinājis, ka attiecībā uz viņas uzņēmuma piegādāto produkciju nepastāv regulā norādītie apstākļi.

Pašlaik esot nobloķēta šīs preces tirdzniecība, pauž aģentūras Elektronisko iepirkumu departamenta direktors Oļegs Fiļipovičs. No uzņēmuma tiks prasīti paskaidrojumi, un tālāk standarta kārtībā tiks lemts, kāda būs turpmākā rīcība.

Aģentūrā norāda - kopš 2022.gada 8.aprīlī regula ir pieņemta, šis ir pirmais gadījums, kad kāds uzņēmums pieķerts, publiskajos iepirkumos piegādājam Krievijā ražotas preces, skaidro raidījums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Kā latvieši gatavo pārtikas krājumus ziemai (+VIDEO)

C vitamīni un daļēji B grupas vitamīni nav termiski stabili un saldēšanas laikā izzūd.

Interesanti fakti Uzstādīti četri torņi Latvijas-Baltkrievijas robežas novērošanai Daugavas posmā

Uzlabojot valsts robežas aizsardzību Daugavas posmā pie Latvijas-Baltkrievijas robežas, šobrīd ir uzstādīti četri no sešiem torņiem robežas novērošanai, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Interesanti fakti Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojis komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders.

Interesanti fakti Siliņa saņēmusi Ukrainas valsts ordenu

\Uzturoties vizītē Ukrainā, Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kuru premjerei pasniedza Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Lasiet arī

Sabiedrība Ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli turpmāk nevarēs iebraukt Latvijā

No šodienas plkst.00.01 personām ar Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem - vieglajām pasažieru automašīnām - liegts iebraukt Eiropas Savienībā (ES) caur Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietām, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Sabiedrība Latvijā plāno liegt uzturēties arī Baltkrievijā reģistrētām automašīnām

Tieslietu ministrija (TM) šobrīd izstrādā un iesniegs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektu, lai liegtu Latvijā uzturēties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, tostarp šķērsot ar šādām automašīnām valsts robežu tranzītā. Jau pašlaik līdzīgs regulējums ieviests attiecībā uz Krievijā reģistrētām automašīnām.

Ekonomika Latvijā no Krievijas importēja vairāk graudaugu produktu nekā pirms gada

Latvijā šogad pirmajā pusgadā no Krievijas importēja 214 800 tonnu graudaugu produktu, kas ir par 2,7% vairāk nekā 2023.gada pirmajā pusgadā, kad importēja 209 129 tonnas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Pasaule Ar jauno sankciju pakotni ES vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu

Ar jauno sankciju pakotni pret Baltkrieviju Eiropas Savienība (ES) vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu caur Baltkrieviju, vietnē "X" skaidro Ārlietu ministrija (ĀM).