• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bars hiēnu ielenc vecu lauveni - sākas cīņa par dzīvību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
EKSKLUZĪVI! 12:00, 31.03.2023


Vientuļa lauvene, kuru vajā hiēnas, nonākusi stūrī. Vairs nav spēka aizstāvēties - ir jābēg! Šāda situācija redzama otrdien publicētajā Latest Sightings video.



34 gadus vecais brokeris Armands Bernards bija šī brutālā uzbrukuma aculiecinieks Krīgera nacionālajā parkā, Dienvidāfrikā.

“Bija silta pēcpusdiena, kad mēs ar sievu devāmies izbraucienā. Nevarējām sagaidīt, kad ieraudzīsim pirmos dzīvniekus. Tobrīd mēs meklējām leopardus un lauvas.

Pēkšņi izdzirdējām pamatīgu kņadu. No krūma izskrēja lauvene, kurai sekoja četras hiēnas. Tā skrēja cik spēka glābdama savu dzīvību, kamēr hiēnas tai koda pakaļkājās. Mēs skaidri redzējām - viņa bija nonākusi bīstamā situācijā. Kad hiēnas viņu ielenca, mums šķita, ka lauvenes acīs varēja saskatīt padošanos.''

Bernards piebilda, ka lauvene izskatījās veca un vāja. Viņš sprieda, ka tā varētu būt noklīdusi no sava bara... vai pat izraidīta.

''Atguvusi spēkus, lauvene ātri metās prom, bet hiēnas sekoja. Krūms bija tik biezs, ka mēs vairs nevarējām redzēt minētos dzīvniekus. Neesam pārliecināti, kas notika tālāk.

Video autors atminējās, ka redzētais šokēja viņus abus. Astoņu gadu laikā, kuros viņš ir regulāri apmeklējis Krīgera nacionālo parku, Bernards neko tādu nebija pieredzējis. Kopā ar sievu viņi piecas minūtes sēdēja klusumā, pirms varēja parunāt.

Jāpiemin, ka Bernardam ir sajūta, ka lauvene izdzīvoja. Nākamajā dienā viņš ieraudzīja trīs lauvu mātītes uz tā paša ceļa - vienai bija sakosta kreisā pakaļkāja.

Lauvas un hiēnas bieži sacenšas dabā. Abi ir apex plēsēji. Lai gan lauvas ierasti ir lielākas un spēcīgākas, hiēnas ir pietiekami viltīgas un veiklas, lai traucētu lauvu ikdienas dzīvi. Hiēnas mēdz zagt sāncenšu medījumus, kā arī uzbrukt jaunām vai novājinātām lauvām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.