• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nežēlīgā daba! Aļaskā pamanīts milzīgs alnis pēc kaujas ar grizlilāci (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
EKSKLUZĪVI! 13:06, 21.03.2023


Pirms nedēļas Aļaskā tika pamanīta milzīga aļņu mātīte, kuras ķermeni klāja rētas - iegūtas no saķeršanās ar grizlilāci, vēstīts alaska_daily Instagram publikācijā.



Ziņā tiek minēts, ka grizlijs esot nogalinājis un apēdis aļņu mātītes mazuli.

Daba ir neitrāla. Daba ir skarba. Daba ir brutāla. Dabai ir vienalga, ka šī aļņu mātīte cīnījās pret grizlilāci, un ka tas lācis nogalināja un apēda viņas teļu. Tā tas vienkārši ir. Daba nav tikai pūkaini mazuļi un episki skati.

Šī aļņu mātīte zaudēja savu mazuli un tika saplosīta aizstāvoties. Bet viņa izdzīvoja. Un viņa ir pietiekami spējīga nodarīt nopietnu kaitējumu jebkuram lācim. Viņa sīvā cīņā satikās ar apex plēsēju un izdzīvoja, lai dzemdētu atkal. Viņa ir izdzīvotāja.

Alnis pēc bizona ir otrs lielākais dzīvnieks Ziemeļamerikā. Aļņa tēviņi var svērt pat vairāk par 700 kg, un to pleci var būt pat 1,8 metru augstumā. Dzīvie tanki!

Aļaskā aļņi un grizlilāči ir mūžīgie ienaidnieki un nereti satiekas. Lai arī šie lāči reti pārsniedz 400kg svaru, tie ir ārkārtīgi spēcīgi un var tikt galā pat ar pieaugušu aļņu tēviņu.

Lielākoties grizliji gan medī teļus. 2011. gadā Rodnija D. Boertjē veiktajā pētījumā tika piefiksēts, ka viens lācis var nogalināt vairāk nekā piecus aļņu mazuļus katru gadu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Sāk gatavoties Pļaviņu HES rezerves pārgāznes būvniecībai

AS "Latvenergo" uzsācis gatavošanos Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) rezerves pārgāznes būvniecībai Aizkrauklē.

Interesanti fakti Aprīļa beigās norisināsies palu šovs «Lido zivis Kuldīgā»

Sestdien, 27.aprīlī, no plkst.11 līdz 16 norisināsies palu šovs "Lido zivis Kuldīgā", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Interesanti fakti Maija beigās Rīgā notiks «Sidra asambleja»

Maija beigās Rīgā notiks "Sidra asambleja", kurā nozares profesionāļiem un citiem interesentiem būs iespēja izzināt sidra darīšanas nozares perspektīvas Latvijā un Baltijā, liecina tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" publiskotā informācija.

Interesanti fakti RTU zinātkāres centrs piedāvā aizraujošu izklaidi (+VIDEO)

Bērni, jaunieši, viņu vecāki un skolotāji var uzzināt, kā darbojas pasaule.

Lasiet arī

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Sabiedrība Pulkvedis: Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus

Latvija apzinājusi potenciālos mīnu piegādātājus, taču jārēķinās, ka militārā ražošanas industrija netiek līdzi pieprasījumam, ceturtdien aizsardzības nozares portāla "Sargs.lv" rīkotajā sarunā "Kādus šķēršļus plānots izvietot uz austrumu robežas un cik efektīvi tie var kavēt pretinieku?" norādīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba Operatīvās plānošanas departamenta priekšnieka vietnieks pulkvedis Guntars Strazdītis.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.