«Rīgas ūdens» plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu

Ekonomika
LETA 07:15, 28.10.2024 0

Uzņēmums "Rīgas ūdens" nākamajos gados plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu, liecina uzņēmuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifu projekts.

 
Foto: LETA

Ūdensapgādes tarifu plānots palielināt no esošajiem 1,27 eiro par kubikmetru līdz 1,28 eiro no nākamā gada (+0,79%) un līdz 1,30 eiro par kubikmetru (+1,56%) no 2026.gada jūnija.

Savukārt kanalizācijas tarifu plānots palielināt no esošajiem 1,03 eiro par kubikmetru līdz 1,06 eiro no nākamā gada (+2,91%) un līdz 1,09 eiro par kubikmetru (2,83%) no 2026.gada jūnija.

Spēkā esošo tarifu izmaiņas ir saistītas ar kapitāla izmaksu palielinājumu, pauž uzņēmums.

"Rīgas ūdens" nodrošina pilsētas ūdensapgādes pakalpojumus Rīgā un vairākās Pierīgas teritorijās - Ādažu, Ropažu, Mārupes un Ķekavas novadā, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

2023.gadā kopumā "Rīgas ūdens" apgrozījums bija 76,448 miljoni eiro, kas bija par 16,3% vairāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 45,9% un bija 7,533 miljoni eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas ūdens no 1.marta plāno paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" no šī gada marta plāno nedaudz paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, liecina sludinājums oficiālajā portālā.

Ekonomika Straujās attīstības dēļ Pierīgā nākas pārskatīt cauruļvadu kapacitāti

Straujās Pierīgas ciematu attīstības dēļ Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" nākas pārskatīt pilsētas perifērijā esošo sūkņu staciju un dažkārt arī cauruļvadu kapacitāti, kā arī tādējādi ir nepieciešama bioloģiskās attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva" paplašināšana, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Krūmiņš.

Ekonomika No šodienas par 13% saruks «Rīgas ūdens» tarifi

Samazinoties energoresursu izmaksām, no šodienas par gandrīz 13% saruks "Rīgas ūdens" tarifi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja.