• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Rīgas ūdens» plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:15, 28.10.2024


Uzņēmums "Rīgas ūdens" nākamajos gados plāno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pieaugumu, liecina uzņēmuma Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtais tarifu projekts.


Foto: LETA

Ūdensapgādes tarifu plānots palielināt no esošajiem 1,27 eiro par kubikmetru līdz 1,28 eiro no nākamā gada (+0,79%) un līdz 1,30 eiro par kubikmetru (+1,56%) no 2026.gada jūnija.

Savukārt kanalizācijas tarifu plānots palielināt no esošajiem 1,03 eiro par kubikmetru līdz 1,06 eiro no nākamā gada (+2,91%) un līdz 1,09 eiro par kubikmetru (2,83%) no 2026.gada jūnija.

Spēkā esošo tarifu izmaiņas ir saistītas ar kapitāla izmaksu palielinājumu, pauž uzņēmums.

"Rīgas ūdens" nodrošina pilsētas ūdensapgādes pakalpojumus Rīgā un vairākās Pierīgas teritorijās - Ādažu, Ropažu, Mārupes un Ķekavas novadā, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

2023.gadā kopumā "Rīgas ūdens" apgrozījums bija 76,448 miljoni eiro, kas bija par 16,3% vairāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 45,9% un bija 7,533 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nākamā mēneša elektroenerģijas cenas sasniedz šī gada zemāko līmeni (+VIDEO)

To galvenokārt noteica globālā pieprasījuma samazināšanās.

Ekonomika Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai īstenot savu potenciālu.

Ekonomika Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ceturtdien Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē rosināja samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Ekonomika Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvākā gada laikā

Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvāko 12 mēnešu laikā, kas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada, informē konsultāciju kompānijas "EY" pārstāvji, atsaucoties uz jaunāko darba vides tendenču pētījumu "EY 2024 Work Reimagined".

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas ūdens no 1.marta plāno paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" no šī gada marta plāno nedaudz paaugstināt ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, liecina sludinājums oficiālajā portālā.

Ekonomika Straujās attīstības dēļ Pierīgā nākas pārskatīt cauruļvadu kapacitāti

Straujās Pierīgas ciematu attīstības dēļ Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" nākas pārskatīt pilsētas perifērijā esošo sūkņu staciju un dažkārt arī cauruļvadu kapacitāti, kā arī tādējādi ir nepieciešama bioloģiskās attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva" paplašināšana, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Krūmiņš.

Ekonomika No šodienas par 13% saruks «Rīgas ūdens» tarifi

Samazinoties energoresursu izmaksām, no šodienas par gandrīz 13% saruks "Rīgas ūdens" tarifi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja.