Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 07:29, 25.10.2024 0

Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai īstenot savu potenciālu.

 

Šoruden, 5.novembrī, Rīgā jau trešo reizi notiks Latvijas FinTech forums, pulcējot finanšu tehnoloģiju nozares pārstāvjus no Baltijas un citām Eiropas valstīm uz spraigām diskusijām par nozarē aktuālo un sniedzot iespēju nozares pārstāvjiem tīkloties un veidot jaunas sadarbības. Foruma laikā notiks arī FinTech jaunuzņēmumu konkurss, ko rīko starptautisks inovāciju ekosistēmas dalībnieks, akselerators "Tenity".

"Bez spēcīga un jaudīga FinTech sektora nav iespējama nākotnes ekonomika. Latvijas FinTech forums iedvesmo un palīdz gan politikas veidotājiem, gan uzņēmējiem pamanīt jaunus ceļus, kā virzīties uz priekšu, lai FinTech sektors augtu un sniegtu nozīmīgu ieguldījumu tautsaimniecības izaugsmē," vērtē Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Forumu atklās ekonomikas ministrs Viktors Valainis. FinTech forumu organizē Latvijas Banka sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Rīgas investīciju un tūrisma aģentūru (RITA). Šī gada FinTech foruma diskusiju dalībnieki gan analizēs Latvijas FinTech sektora attīstību, gan spriedīs par FinTech nozares tendencēm Eiropā un pasaulē.

"Latvijas finanšu tirgus uzraugs izveidojis inovatīvu regulatīvās testēšanas vidi, kur FinTech nozares uzņēmumi var pārbaudīt savus produktus un pakalpojumus, pirms tie tiek licencēti. Tas sniedz priekšrocības ne tikai Latvijā jau strādājošajiem uzņēmumiem, bet ļauj piesaistīt arī ārvalstu investīcijas šajā jomā. Tādēļ viens no virzieniem, kurā redzam plašas jaunuzņēmumu attīstības iespējas, ir finanšu tehnoloģiju attīstība. Tas ir ātri mērogojams uzņēmējdarbības virziens, kurā spējam būt konkurētspējīgi globālā līmenī. Ne velti aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas finanšu tehnoloģiju nozarē," uzsver LIAA direktors Raivis Bremšmits.

Foruma 1. paneļdiskusijā Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, RITA direktors Fredis Bikovs un finanšu nozares pārstāvji - "GoCardless" viceprezidents Pēteris Daliņš un "Indexo Bankas" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis - vērtēs Latvijas FinTech sektorā sasniegto, iezīmēs mūsu iespējas un turpmāk darāmo. Temats īpaši aktuāls, jo pienācis laiks izstrādāt jauno Latvijas FinTech stratēģiju.

RITA direktors Fredis Bikovs norāda: "FinTech nozare vienmēr ir bijusi būtiska Rīgai, un tāda tā ir arī šobrīd. Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai FinTech nozares uzņēmumiem būtu, kur veidoties un īstenot savu potenciālu, sākot no labvēlīgas likumdošanas un pašvaldības atbalsta programmām jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībai, līdz cilvēkkapitālam un talantiem, kas ir būtisks elements nozares izaugsmei." Viņš uzsver, ka regulatoru atbalsts un inovāciju veicināšana ir būtiski faktori, kas palīdz uzņēmumiem paplašināties un būt konkurētspējīgiem starptautiskajā tirgū.

Foruma 2. paneļdiskusijas dalībnieki spriedīs par aktuālajām tendencēm FinTech jomā un vērtēs, kurām inovācijām būs būtiskākā ietekme uz nozares attīstību nākamajā desmitgadē. Nozīmīgas pārmaiņas kā finanšu nozarē, tā ekonomikā kopumā raisa mākslīgā intelekta attīstība, tāpēc tā pielietojamam finanšu sektorā veltīta foruma 3. paneļdiskusija.

Būtiska FinTech foruma daļa šogad ir finanšu nozares jaunuzņēmumu konkurss, ko rīko starptautisks inovāciju ekosistēmas dalībnieks, akselerators "Tenity". Foruma apmeklētājiem būs iespēja vērot jaunuzņēmumu konkursa finālistu prezentācijas un labāko apbalvošanu.

Savukārt foruma noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja tīkloties un dibināt kontaktus ar FinTech ekosistēmas pārstāvjiem no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

FinTech forums notiks Rīgā, Mazajā Ģildē, Amatu ielā 5. Lai piedalītos forumā, interesentiem iepriekš jāreģistrējas vietnē fintechforum.lv, turpat arī var iepazīties ar foruma programmu. Foruma apmeklējums ir bez maksas.

Latvijas FinTech Forums šogad notiks jau trešo gadu, pulcējot ap 250 FinTech ekosistēmas pārstāvjus: nozares uzņēmējus, potenciālos Latvijas FinTech tirgus dalībniekus, investorus, konsultāciju un juridisko pakalpojumu sniedzējus, finanšu nozares un jaunuzņēmumu attīstības politikas veidotājus u.c.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēc VID izsūtītajām vēstulēm tūkstošiem cilvēku no jauna iesnieguši deklarācijas

Līdz šim pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem aptuveni 3000 cilvēku no jauna iesnieguši gada ienākumu deklarāciju, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Michelin kvalitātes zvaigzne Latvijā piešķirta vēl vienam restorānam

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī "Michelin Guide" 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp "Michelin" kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam "John Chef's Hall", kā arī zvaigzni saglabājis restorāns "Max Cekot Kitchen", informē "Michelin Guide" pārstāvji.

Ekonomika «Boeing» darbinieki noraida vienošanos par algu palielināšanu un turpina streiku

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieki Sietlas reģionā trešdien noraidīja kompānijas jaunāko piedāvājumu algu palielināšanai un paziņoja par streika turpināšanu.

Ekonomika LVRTC pauž gatavību finansiāli iesaistīties Tet kapitāldaļu izpirkšanā

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pauž gatavību finansiāli iesaistīties Zviedrijas uzņēmumam "Telia" piederošās tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" kapitāldaļu izpirkšanā, trešdien aģentūras LETA rīkotajā diskusijā "Ko gaidīt no izmaiņām interneta sakaru tirgū, potenciāli mainoties "Tet" īpašniekiem?" sacīja LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols.

Lasiet arī