• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji atbalsta valsts iesaistīšanos FinTech nozarē (+VIDEO

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:07, 24.01.2024


Latvijas Bankas lēmumi ļaus nebanku maksājumu pakalpojumu sniedzējiem atvērt kontus.


Kapitāla kustība notiek jūsu viedtālrunī.

Vairāk kā puse Latvijas iedzīvotāju vēlētos, lai valsts sekmētu jaunu finanšu tehnoloģiju un pakalpojumu uzņēmumu ienākšanu un attīstību, un tikai 15% ir apmierināti ar pašreizējo finanšu pakalpojumu kvalitāti Latvijā, liecina Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas un pētījumu aģentūras Norstat veiktā aptauja.

27% iedzīvotāju vēlētos straujāku finanšu tehnoloģiju sektora attīstību, jo tas ļautu uz Latviju atvest ārvalstu uzņēmumus, radīt jaunas darbavietas un piesaistīt ieņēmumus valstij.

Aptuveni katrs piektais jeb 19% domā, ka finanšu sektorā trūkst konkurences, savukārt vēl 14% ir par nozares attīstīšanu, jo tirgū pieejamo pakalpojumu kvalitāte neesot apmierinoša.

"Par nepieciešamību attīstīt finanšu sektoru tiek runāts jau kādu laiku, un aptaujas rezultāti apliecina, ka arī iedzīvotāji labprāt vēlētos saņemt jaunus finanšu pakalpojumus. Ir pamats domāt, ka 2024.gads Latvijas finanšu sektorā tik tiešām varētu ieviest zināmas pārmaiņas - to apliecina pērnā gada izskaņā pieņemtie Latvijas Bankas lēmumi, kas turpmāk ļaus nebanku maksājumu pakalpojumu sniedzējiem atvērt kontus Latvijas Bankā un iekļauties EKS sistēmā. Papildus tam tiek strādāts ar publiskā sektora pārstāvjiem, lai virzītu Eiropas Komisijas kriptoaktīvu regulas ieviešanu un vienota piedāvājuma izstrādi ārvalstu uzņēmumiem. Šie soļi padarīs Latviju daudz pievilcīgāku finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem un kalpos kā katalizators turpmākai Latvijas pozicionēšanai finanšu pasaulē," skaidro Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas izpilddirektors Reinis Znotiņš.

Aptaujāto respondentu vidū 15% atklāja, ka ir apmierināti ar pašreizējo finanšu pakalpojumu kvalitāti Latvijā, un aptaujas dati liecina, ka sievietes šādās domās ir biežāk nekā vīrieši (59% pret 41%). Tāpat ar sniegto pakalpojumu kvalitāti biežāk apmierināti iedzīvotāji, kuri mitinās Rīgā, Pierīgā un Kurzemē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijas uzņēmumi ražošanas digitalizācijai saņēma 31 miljonu eiro (+VIDEO)

Ievērojami uzlabota darba drošība, aizstājot un samazinot manuālo darbu.

Ekonomika Latvieši retāk sapņo par dzīvi ar pasīviem ienākumiem nekā kaimiņi (+VIDEO)

Vēl ir variants ieguldīt aktīvos, kuri regulāri izmaksā dividendes vai obligāciju gadījumā - kuponus.

Ekonomika Darba devējam būs jāinformē VID par darba algas izmaksu skaidrā naudā

Lai mazinātu ēnu ekonomiku, Labklājības ministrija (LM) rosina noteikt, ka darba devējam ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests (VID) par faktu, ka darba alga tiek izmaksāta skaidrā naudā, liecina ministrijas sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Apkures sezonā «‎Rīgas Siltums» iedzīvotājiem ietaupīs 40 milj. eiro (+VIDEO)

Pateicoties atklātam un brīvam tirgum, tarifs tiek atbilstoši mainīts.

Lasiet arī